.

Norbert in persartikels en programmabladen


zo hoort u het ook eens van een ander...

img
1
Eindelijk toch ! En wat een les heeft Norbert het Brugse publiek, zijn bloedeigen publiek, voorgelezen. Eigenlijk zonder het zelf te willen, want Norbert had liefst nog een jaartje langer gewacht om zijn grote schow in zijn eigen geboortestad voor te stellen. Beter dan wie ook weet hij dat eigen publiek ook het ondankbaarste publiek is... Niet dat Norbert niet durft, of het gewoon wou ontgaan, dat is het nu presies niet. Maar hij wou het eerst allemaal zo in de haak hebben, dat er geen nagel meer tussen te krijgen was. Hij deed het uiteindelijk tóch dit jaar en alle aanwezigen zullen met ons akkoord zijn dat het fantastisch was !
2
Je moet eigenlijk maar durven om een show voor te stellen als de grootste van ons land, als een grandioos muzikaal spektakel. We zijn er dus een beetje sceptisch heengegaan, misschien omdat we zelf teveel gewoon zijn op dat vlak.Maar het was inderdaad grandioos !
De eerste verbazing was voor ons al bij het binnen komen van de zaal : die zat doodgewoon eivol alsof dat heel natuurlijk was, en buiten werden er klappen rondgemept om er toch maar in te geraken ! Vanaf dit ogenblik zouden wij niet meer ophouden ons te verbazen...
3
Toen de tour-de-chant van Norbert werd aangekondigd, zagen we meteen een groot aantal fans stiekem podiumwaarts sluipen om hun idool van heel nabij aan het werk te zien. In een flinke jump stond hij daar plots, languit, gemakkelijk en bewust. Hij bracht ons wat we nooit hadden durven vermoeden, enorm gesteund door zijn Hey Combo o.l.v. de zeer gekende André Jean, werkte Norbert zich door zijn dertien nummers heen met een verbluffend gemak, een onaanvechtbare tegenwoordigheid op de planken en een erg genuanceerde feeling voor de reaktie van het publiek. Norbert zong een tweetal liedjes van zijn vriend Will Tura en "Ik heb zorgen", en voor de rest eigen liedjes. Norbert moet best met niemand vergeleken worden, hij wil alleen maar zichzelf zijn en we geloven vast dat hij dat is. Hij zit boordevol talent en heeft zeker iets te zeggen. Zijn songs zijn daarom gezond sociaal-kritisch gericht, nooi modisch want hij wil aan niets of niemand toegeven en daarin heeft hij overschot van gelijk. Zichzelf zijn en blijven, is immers de enige garantie voor de toekomst.
img
img
  

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie
KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP
Wat is er nieuw op de website : KLIK HIER

Copyright © 2014   /   Original designed & developed by Marinanne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO