.

Norbert bij Radio2 (BRT nu VRT)

NORBERT bij BRT2 (nu VRT Radio2)

Variété met Norbert

De radiocarrière van Norbert begon toen hij in mei 1968 zijn eigen programma kreeg bij BRT 2, in het kader van "Variété van 12 tot 2", een programma dat afwisselend werd verzrogd door de diverse gewestelijke omroepen. De uitzending op maandag werd al vlug bekend bij de radiopers - en luisteraars als de "De Norbert Show". Het programma had hij mede te danken aan BRT-legende Jos Baudewijn van wie hij het overnam. Toen Jos onverwacht het programma moest opgegeven. Stelde bij Norbert voor als zijn opvolger. Bij interviews met Norbert had Jos bemerkt dat hij wel eens een goede radioman kon worden. (Op de foto : aankomst van Norbert aan de BRT-studio in de Rijselstraat te Kortrijk).

img

Lees op deze webpagina de commentaar bij de foto's !

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !

tekst
tekst


De redactie van het Norbert Web beschikt over nog meer foto's van Norbert bij de BRT. Deze pagina zal dan ook regelmatig worden aangevuld met nieuwe foto's en het invullen van de bijhorende teksten !

foto 1 : Valère Arickx, met de koloniale administratie gevlucht uit Congo en meteen benoemd tot producer bij Radio 2 West-Vlaanderen. Van BRT2 directeurJan Briers moest iedere producer een programma met "lichte" muziek programmeren. Arickx was totaal onwetend op dit gebied van nam voor deze programma's mensen die er wel goed van op de hoogte waren : Jos Baudewijn later vervangen door Norbert.
foto 2 : De Rijselsestraat in Kortrijk, eind jaren zestig, begin zeventig.
foto 3 : Het BRT gebouw in de Rijselsestraat toen Norbert er presenteerde.
foto 4 : De komst van Norbert bij de BRT ging niet onopgemerkt voorbij.
foto 5 : Luisteraars geven Norbert gelijk : méér Nederlandstalige liedjes...
foto 6 : In de radioprogramma's van dag- en weekbladen kreeg het programma een duidelijk plaatsje.
foto 7 : In de live studio in de Rijselstraat te Kortrijk.
foto 8 : Met wijlen Johan De Graeve die graag een handje toestak.
foto 9 : Norbert tijdens een uitzending van zijn programma : "Variété met Norbert".
foto 10 : Even wat ontspanning na het werk met wijlen Els Van Hertzeele, producer wijlen Bert Van Hoorden (die o.m. verantwoordelijk was voor de rechtstreekse uitzending van de NorberTheaterschow)en de technicus van dienst.
foto 11 : Tijdens de grote "Boemerang" radio/tv liefdadigheidsactie werd de "Norbert Show" rechtsreeks uitgezonden van op diverse steden in West-Vlaanderen. Hier op de grote markt in Brugge interviewet Norbert Willy Lustenhouwer.
Afbeelding : Binnenkort nog meer foto's.
Voorlopig totaal : 11 foto's

Norbert vertelt zelf over zijn programma bij BRT2 (nu Radio 2)  :  

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie
KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP
Wat is er nieuw op de website : KLIK HIER

Copyright © 2014   /   Original designed & developed by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO