FaceBoek Logo
RM

IN 2013 VIERDE HET "euromediArts Showbizzweb"...

...zijn 10-jarig bestaan (het heette toen trouwens nog "Show Web"). Hier een verkleinde grafiek van de intropagina, het werk van oud-medewerker Jos Verlinde (Bruggeling en Cercle supporter). En als ik me niet vergis moet die knappe dame Jane Fonda zijn. Gisterenavond vond ik deze grafiek in het archief, en geloof het of niet, ik heb deze nacht best ff aangenaam gedroomd over onze Jane. Even ernstig, het "Showbizzweb" (nl/be) staat tegenwoordig onder leiding van Jean Brits. Als voormalig uitgever en/of hoofdredacteur van muziektijdschriften is hij daarde geknipte man voor. De website redactie heeft altijd Vlaamse en Nederlandse medewerkers gekend.

JEAN EN DE SHOWBIZZ...

Op de foto herken je ongetwijfeld Will Tura, met naast hem de (eveneens nog veel jongere) Jean Brits. Jean heeft sinds een tijd de leiding over onze euromediArts groep. The right man on the right place voor een Internet Community : nu op welverdiende rust, en vroeger werkzaam in de computer hardware branche.
Maar hij was ook hoofdredacteur van muziekbladen en als DJ verzorgde hij feestenavonden door het hele Vlaamse land.
Zijn grote interesse gaat vanzelfsprekend naar het euromediArts "Showbizzweb" en de gelijknamige Facebook pagina. Zoals voor al de websites doen de veel jongere webredacties voor de inhoud beroep op (meestal oudere en wijzere) medewerkers die op de hoogte zijn van showbizz, radio, TV, film en de fifties (jaren '50). Onze taak is, samen met enkele jonge IT-ers in drie continenten, al deze kennis online te brengen.

NOG MEER SCHATTEN OP ZOLDER...

...nadat de diverse webredacties van euromediArts een paar duizend foto's kregen toegestuurd of overhandigd, deden zij een oproep aan de vele bezoekers van de websites en fans, om hun oude en meestal vergeten video-opnames even te mogen lenen. Het dreigt een eclatant succes te worden. Deze amateuristische, bibberende en aan restauratie dringend toe zijnde VHS of SVHS opnames moeten eerst gedigitaliseerd worden. En dat is werk voor specialisten. Want dat amateur cameramannen (en vrouwen) niet altijd een vaste hand hebben, is een open deur intrappen. Onder het motto "redden wat te redden valt" kregen zij het toch voor elkaar en kunnen wij binnenkort, op de diverse websites, historische beelden te zien krijgen uit de jaren vijfig, tot en met een piepjonge Koen Wouters en een toen al indrukwekkende Margriet,

UIT VLAANDEREN

DEZE FACEBOOK PAGINA'S...

tack

...waren niet bedoeld voor discussies, laat staan scheldpartijen. Dat is de reden waarom ik enkele "posts" gewoon van de pagina verwijderd heb. Als voormalig zeezenderpiraat zou ik zeggen : "Het liep de spuigaten uit". En als illustratie hieronder een foto om aan te tonen over welke herinneringen deze Facebook pagina dan wél gaat : alle Vlaamse vedetten in 1971 op één foto. Velen van hem herken ik nog, u ook ?
Bert Anneman (regisseur) / Freddy Sunder (zanger / orkestleider) / Willy Sommers (zanger / tv-presentator) / Bart van de Laar (†) (TV / radio presentator) / Louis Neefs (†) (zanger) / Will Ferdy (zanger) / Suzy (Van Houdt) (zangeres) / Norma Hendy (zangeres) / Marina (Hansen) (zangeres) / Patricia Dee (zangeres) / Arsène (zanger) / Rudy Anthony (zanger) / Alfred den Ouden (kleinkunstzanger) / Carl Dhondt (†) (journalist / presentator BRT 2) / Roger Baeten (zanger) / Anneke Desender (zangeres) / Marva (zangeres) / Ronny Denys (DJ Kortrijkse Hallen) / The Pebbles (popgroep) / Jerry Blondel (†) (zanger/organisator) / Zaki (radiopresentator) / Popol (presentator BRT 2) / Truus (zangeres) / Jacques Raymond (zanger) / Tim Visterin (keinkunstzanger) / Ronny Temmer (zanger) / René Ingelbrecht (impressario).

SCHATTEN OP ZOLDER...

... ook op Midem (in Cannes de internationale muziekbeurs aan de showbizz uit de hele wereld jaarlijks bijeenkomt) : Belgen onder elkaar, Adamo zingt en speelt een van zijn nieuwe songs voor Will Tura.

HIJ WAS DE EERSTE ROCKVEDETTE...

...in de lage landen. Had succes o.m. met rock nummers als "Rio Rita". Tot men ontdekte dat hij géén Amerikaan was... maar gewoon Fritz Sundermann uit Antwerpen. Hierna toerde hij als rock- en jazzgitarist de wereld rond met Willy Rockin. En hij begeleidde o.m. Toots Thielemans, ShirleyBassey, Sammy Davis jr. en... Norbert toen ik optrad met BRT Amusementsorkest van Francis Bay. Freddy was de gitarist en zanger van de band, samen met ons aller Jo Leemans. Ik was piepjong redacteur van muziekbladen toen ik hem leerde kennen. Maar toen hij hoorde dat ik ook "in de muziek zat" was hij altijd bereid tot een babbel en veel goede raad. Bedankt Freddy, vaarwel, en laat ze hierboven de pannen van het dak swingen.

LUC VAN HOESSELT (†)...

...overleed op 21/01/2017. Jules Lambrechts verhuisde van het Limburgse Hoesselt, zijn geboortedorp, naar Brugge. In die tijd een kweekvijver voor talent. Hij won in 1957 de "Ontdek de Ster" van de Vlaamse TV, kreeg een platencontract als Luc Van Hoesselt en bracht een van zijn liedjes in de praktijk : "Kus je een meisje uit Vlaanderen". Haar naam was Treesje (Decoene). Ze trouwden in de zomer van 1952 en waren 57 jaar gelukkig samen tot zij op 4 juni 2009 overleed. Als piepjong artiest kreeg ik, o.m. in de "Brugse Artiesten Federatie", heel wat goede raad van Luc. Als tegenprestatie publiceerde ik in het muziekblad Pick Up een 2 pagina's grote reportage over hem (zie foto hiernaast).


Surf naar de "Luc Van Hoesselt Special"
op het euromediArts Showbizzweb :

  KLIK HIER


DE WEBPAGINA OPENT IN EEN NIEUWE AFZONDERLIJKE WEBPAGINA :
SLUIT DE PAGINA OM VERDER NAAR "FaceBoek" TE KIJKEN

MOET JE GEZIEN HEBBEN...

tack

...op 27 juli 2015 was op Canvas de documentaire over hoe Sylveer (ps. Sylveer Vanholme en vriend van onze fb pagina) de "Wallace Collection" oprichtte om pop met klassiek te verzoenen. Ze namen een LP op in de door "The Beatles" beroemd geworden "Abbey Road" studio. De song "Daydream" uit de LP, werd een internationaal succes en de groep toerde de wereld rond. Mijn eigen Hey Band bracht een bijzonder goede versie van dit nummer Later bij de mijn Hey Groep speelde de saxofoniste voor dit nummer zelfs viool, en de gitarist cello (beiden 1e prijs aan het conservatorium).

OOK VOOR SYLVEER...

tack

...begon het allemaal pas goed met "The Seabirds" en optredens in tenten, op "bals" en in dancings. Op het nieuwe platenlabel "HELIA" scoorden ze een hit met de eerste Nederlandstalige rocksong "Protest Rock". Toen was ik redacteur bij een muziekblad en deed zowat de PR voor de groep. Ik stelde een show samen met het orkest "Roland Keereman", "The Seabirds" (hadden zo meteen ook bas en drums), Pete Monti en later...Marva. Robert Bylois (van "Benelux Theater", een van de grootste theaterbureaus van de Benelux) overtuigde ik de show aan inrichters aan te bieden. Die was vrij succesvol tot diverse leden werden opgeroepen voor de toen nog de verplichte legerdienst... (of de foto v.l.r.n. : Sylveer (toen nog Sylvain), Freddy en Benny).

THIS BRINGS BACK MEMORIES...

tack

...uit Oostende : Benny (maakte samen met Sylveer en Freddy deel uit van "The Seabirds") en de veel te vroeg overleden Pete Monti. Als inzet : het orkest van Roland Keereman dat deel uitmaakte van een show met ook Pete Monti en waarin Marva debuteerde. In het verhaal hierboven lees je meer over deze show en hoe en waarom na een korte maar memorabele tijd, ieder zijn eigen weg ging. Marva bv. bleef bij Bylois en die liet haar in Zwitserland optreden waar ze.. Het orekst van Maurice Dean leerde kennen en er een gebroken hart aan overhield...

LOUIS FIERS (†)...

tack

...zijn big band en zijn favoriete instrument : de vibrafoon. Sylvain Verfaillie verwittigde Radio VBRO van het overlijden van Louis Fiers in Malaga(Spanje). Hij vernam het droevige nieuws van van Liliane Ryelandt. Geboren in St- Amandsberg op 17/12/1933 als enige zoon van zijn beroemde vader Joseph Fiers ,nam hij later de muziekhandel van zijn vader aan de Rozenhoedkaai 1 te Brugge over. In 1972 bracht hij deze over tussen de Markt en de Eiermarkt. Einde de jaren tachtig verliet hij Brugge voor Spanje waar hij de laatste jaren nog optrad als orgelvirtuoos met zijn Combo vooral in Marbella. Hij had destijds verschillende orkesten en trad als solist op bij de grote formaties in het Buitenland. Stichter in Brugge van o.m. de "Suzy Wong" in de Oude Burg, de "Blue Note" te St Kruis, een fitnesscentrum vaan het Adtridpark en zoveel meer. Verschillende LP’s stonden op zijn naam vooral in het Jazz repertorium.

"ANITA MY LOVE" WAS IN 1960...

tack

...een musical op de Vlaamse TV. Aan de zijde van Elvire Deprez kwam Louis Neefs (†) zo voor de 2e maal op TV (zie foto). Van de titelsong werd een single uitgebracht die, nadat hij die zong in "Musik kennt keine Grenzen", ook in Duitsland en Nederland succes had. Speciaal voor de Duitse markt nam Louis dan "Ein kleines Kompliment" op. Ook in Vlaanderen maar vooral in Nederland werd het een tophit. Jo Leemans introduceerde Louis in Nederland en in het programma "Pas geperst". De 29ste september 1962 was Louis te gast tijdens het "Grand Gala du Disque" in het Kurhaus in Scheveningen. Hij stond die avond op het podium met onder meer Shirley Bassey. Toen ik eind de jaren zestig in Nederland opnam, was Louis de enige Vlaamse vedette die men er kende.

HIJ WAS ZONDER TWIJFEL...

tack

...een van de knapste en meest getalenteerde zangers die wij in de lage landen ooit gekend hebben. Niet te verwonderen dat zelfs zijn vrouwelijke collega's naar hem opkeken. Op deze pagina publiceerden we al een foto met Martine Bijl en hieronder kijken ook Tonia, Norma Hendy en Micha Marah vol bewondering naar hem op. Louis Neefs werd in Nederland meer geapprecieerd dan in Vlaanderen, waar hij pas na zijn dood de waardering kreeg die hij verdiende. Iemand zei ooit : "Een Louis Neefs met het karakter en doorzettingsvermogen van Will Tura, had best eens een wereldvedette kunnen worden ...".

EEN ODE AAN...

tack

...de talentrijkste zanger die Vlaanderen ooit gekend heeft. Sommigen zeggen zelfs : "Was hij maar in Amerika geboren !". Maar ik denk het bij het rechte eind te hebben als ik beweer : "Geef Louis Neefs het karakter van Will Tura en we hadden een wereldvedette". Toen ik voor het eerst ging opnemen in Nederland was Louis Neefs de enige Vlaamse zanger die men er kende. De nummers die hij er opnam, zoals "Margrietje", "Martine" en "Annelies uit 't Sas van Gent" werden er evenveel hits. Hij zong even in het Duits en had ook daar meteen een hit met "Ein kleines Kompliment", en hiermee trouwens ook in Vlaanderen en Nederland. Vlaanderen kent Louis ook nog van liedjes als "Wat een leven" en "Oh, oh, ik heb zorgen". Net als Ann Christy werd Louis, slechts na zijn plots en veel te vroeg overlijden, de hemel in geprezen.

ONZE TOOTS...

...Thielemans is de morgen van 22 augustus 2016, in het ziekenhuis in zijn slaap overleden. Hij werd 94 jaar. Toen ik als producer in een studio in Boston (USA) aan de slag was, kwam een jonge gitarist naar me toe en vroeg : "Are You from Belgium?". Toen ik dat bevestigde was zijn onverwacht antwoord : "My dream is tot perform one day with Toots ! ". Toots is een van weinige Belgen die écht wereldberoemd zijn. En dat de jongen ooit met Toots zou spelen was geen onbereikbare droom : ik werd eens uitgenodigd naar het Casino van Knokke waar Toots optrad met allemaal jonge beloftevolle muzikanten. Na de voorstelling trokken we naar de bar, die we trouwens in de vroege uurtjes gesloten hebben...

MET "BLUESETTE"...

...schreef Toots, met gitaar en mondharmonica, een van de weinige jazz wereldhits. In Nederland kon men hem wekelijks horen bij de generiek van "Baantjer". En toch is Toots altijd het eenvoudige Brusselse "ketje" gebleven die zich niet te groot achtte om met de Brugse cabaretier Willy Lustenhouwer een leuk kiekje te maken.

ZE WAS ZONDER TWIJFEL DE MOOISTE...

...die wij ooit op ons TV-scherm mochten bewonderen. Niemand kon er ook maar aan tippen. Zelfs Linda de Mol niet in haar mooiste dagen. Op Vlaamse televisie presenteerde ze met evenveel zwier "Tienerklanken" als het cultuurprogramma "Kunstzaken". In Nederland was ze samen met Koos Postema te zien in het praatprogramma "Zuid-Noord". En ze was het levende bewijs dat het "domme blondje" ficite is, want ze sloot haar TV-carrière af als netmanager van het culturele VRT TV-kanaal "Canvas" : Regine Clauwaert (op de foto tijdens een interview met Willy Lustenhouwer).

NERGENS ANDERS TE BEKIJKEN...

...deze foto heb ik namelijk zelf genomen. Als student schreef ik al artikels voor muziekbladen. En toen ik die jongen uit Limburg op de radiodistributie van het studentenhuis hoorde ging ik op pad om hem te interviewen. De foto is met mijn rudimentair fototoestelletje (het fameuze "bakje") genomen. De DVD van de film "Marina" heb ik cadeau gekregen, maar nog niet bekeken. Als die even romantisch bijgewerkt is als wat er op veel internet sites te lezen is... De eerste zoen gaf Rocco schuchter aan Elza, zijn eerste lief heette Wilma, en Marina is helaas alleen de naam van een klein sigarettenmerk. Jules Nijs van de dancing "De Witte Molen" in Aarschot was ook verdeler van jukeboxen en zorgde er voor dat het "International Quartet" kon opnemen in de Decca Studio in Brussel. Na 2 uur studio en 1.800 BF waren "Manuela" en "Marina" ingeblikt. De rest is geschiedenis.

"MARINA" HOORDE IK VOOR HET EERST...

...zoals in hte verhaal hieroven vermeld, op de radiositributie. Ik vond vooral de middle part van de song, met die kleine improvsisatie op accordeon, erg charmant. Even opmerken dat "Marina" veel populairder was in de USA, en vooral Duitsland (waar meteen een film, ook al met als titel "Marina", werd gedraaid). In België stond Rocco pas twee maanden op nr1 en in Nederland liep Willy Alberti met het succes weg. Op de foto hiernaast links : Rocco met Juul Nijs, de man die hem ontdekte, hem liet optreden in zijn zaal de "Witte Molen' (Aarschot) en de kans gaf om zijn eerste 45t op te nemen. Foto rechts een document : Rocco met zijn vader in 1959.

NOG EEN DOCUMENT...

...de Vlaamse film "Marina" over het (geromantiseerde) leven van Rocco Granata werd op "één" (TV 1) vertoond en was meteen de meeste bekeken film van de voorbije 20 jaar ! Weinigen weten dat er in Duitsland reeds een schlager-film "Marina" werd gedraaid (première op 19 augustus 1960). Op onderstaande foto uit die film zien we Rocco, Teddy Stauffer en Silvio Francesco (broer van Caterina Valente). Ook gekende acteurs als Irène Mann, Renate Holm en de kleine Gabrielle waren van de partij. Rocco zong in de film niet alleen "Marina" (waarvan er wereldwijd 7.000.000 expl. zijn verkocht) maar ook "Buana Sera", "Cherry Pink", "Red River Song" en "The Penny Song". Op YouTube zal er ongetwijfeld iets over te vinden zijn, onnodig dus om er hier een link naar plaatsen.

NIET TE GELOVEN...

...maar in de jaren zestig waren er ook paters die als gitarist/zanger optraden en zelfs religieuze plaatjes op de markt brachten die op de hitparade terecht kwamen. Het begon met de Franse Jezuiet Père Duval die liedjes uitbracht op een bekend Frans platenmerk. Hij gaf meer dan 3000 concerten in 44 landen. Dit kon niet onopgemerkt blijven in ons land, en een wereldmerk als "DECCA" bracht de zingende Jezuïet Pater Mestdagh op plaat, en met succes. Helaas denk ik niet dat deze pater in 2017, zelfs tijdens de zalige paasdagen, nog een kans zou hebben om op de hitparade terecht te komen. Alhoewel... was Sœur Sourire niet dé verrassing van de vorige eeuw?
------------------------- Reacties -------------------------------
Felix Diels : Pater Mestdagh, die in de jaren '60 rondtrok van parochiezaal naar parochiezaal...Is hier bij ons ook geweest, kwam uit het seminarie van Mechelen. Wim Sonneveld had 2 conferences met Frater Venantius in de hoofdrol. In de 2de vertelt Frater Venantius hoe hij zijn identiteit kwijt was, uit trad, het leven in ging, een vrouw ontmoette van wie hij niets mocht (geen borrel drinken, geen sigaar meer roken, geen wind mocht laten...) en hij ging terug naar het klooster. Ook Pater Mestdach keerde het klooster op de leeftijd van 50 de rug toe, trouwde (?) en verwekte een kind. Is deze pater nog in leven?

ANN EINDELIJK NOG EENS OP TV...

...met dank aan André Vermeulen die (vermoedelijk) uit de kelders van het Flageyplein een dokument wist te vinden met de piepjonge David Bowie op het Festival van Malta. En laat Ann(eke) Soetaert daar ook net aan deelnemen. En "Weet je, weet je"... het klikte tussen die twee en Ann mocht daar in het "TV één" nieuws uitgebreid over vertellen van uit Florida (USA). Want ze woont daar al jaren en is er trouw lid van de "Belgian Club" waarvan onze gezamelijke vriend Marc De Vlieger al eeuwen voorzitter is. Zo hoor ook ik regelmatig over het wel en wee van Ann en haar familie. Op de foto onderaan : Ann, Marc en vrouwtje Mona.

VOOR EN NA...

....foto links : Vlaams zangeresje Liliane (made in Belgium)
foto rechts : vedette Liliane Saint Pierre (made by Claude François)
...commentaar volslagen overbodig.

NEEM ME NIET KWALIJK...

...maar Claude François bracht het voor elkaar om van Liliane, een eenvoudig Vlaams zangeresje, een vedette van wereldformaat te maken : Liliane Saint Pïerre. En wie het in zijn hoofd gehaald heeft om deze erg talentvolle zangeres weg te halen bij Claude François (om haar hierna in een koortje in Vlaamse kerken "Glorie Halleluja" te laten zingen) die verdient het om in een muzikale hel te branden tot alle muziek van deze aardbodem verdwenen is. Ik noem uiteraard geen namen, 't is te delicaat...

A SINGING SOLDIER OF LOVE...

...en wij blijven vrienden, zij en ik. Toen wij elkaar voor het eerst ontmoeten was zij nog gewoon Liliane (met groen geverfde haren omdat manager Milo Decoster dat zo wou). En ik gewoon Norbert zonder Hey Meisjes. Ook Anneke Christy trad op en de drummer van het begeleidingsorkest slaagde er in om 5 maal dwars door zijn snaredrum te meppen. Nu is zij Liliane Saint Pierre, na een bewogen en succesrijke carrière nog altijd een van de beste zangeressen in de lage landen. En een paar maal per jaar moet ik wel even van achter de schermen komen voor een gezellig samenzijn (daar zorgt Yvette Ravell voor).

OP "WikipediA" STAAT LETTERLIJK ...

..."Norma (Hendy) scoorde haar eerste hit in 1969 met "Een Knalrode gummiboot". Dit was haar doorbraak in België en Nederland. Hierna heeft ze nog verschillende hits opgenomen en is ze gaan optreden in de NorberTheatershow".
Ze zong inderdaad het voorprogramma en was een en al lof over het orkest en de regie. Op de foto zingt ze "Dan moet je mijn zuster zien", waarbij ze haar lange rok liet vallen om plots in mini verder te zingen. En zingen kon ze. Wellicht te goed voor de schlagerwereld. Tijdens mijn optreden zongen wij ook samen de "Pastorale", wat toen in Vlaanderen zo goed als onbekend was, en pas zo'n 40 jaar later populair zou worden dankzij Nicole en Hugo.

IT'S WAS A SMALL WORLD : OOK IN 1990...

...midden op de foto : Helmut, die zijn weelderige krullen verloor, maar gelukkig niet zijn zangtalent. Bij de uitreiking van de "MIA's" zong Will Tura "Het kan niet zijn". Omdat hij wou bewijzen dat hij nog altijd die hoge noten kan halen. Maar in het vedetten-koortje dat hem begeleidde kon Helmut het niet laten om op het einde nog een terts hoger te zingen... Rechts op de foto goede vriend Erik die op dat ogenblik wel ergens hoofd- of redacteur moet geweest zijn. En links : Eddy Verburgh. Eddy wie? Eddy was mijn publiciteit manager voor "Radio Metropolys". Toen de radio door Mitterand verboden werd heeft het wel wat centen gekost. Maar Eddy wist dat het "part of the job" was". Toen hij manager werd van het cafetaria van de "Wellington Hippodroom" in Oostende ontmoetten wij elkaar nog regelmatig.

EEN VAN DE MOOISTE STEMMEN..

...in de Vlaamse show- en muziekwereld. Wellicht te mooi om altijd loon naar talent te krijgen van het grote publiek. Maar de Belgische televisie deed wel heel dikwijls beroep op hem om op te treden in muzikale TV-shows. Wij zijn leeftijdsgenoten en stonden een paar maal in dezelfde TV-shows. Het was dan ook een hartelijk weerzien tijdens de reünie. Jacques Raymond vertegenwoordigde België ook op het Eurovisiesongfestival 1963. En ook in 1971 samen met Lily Castel (waar zij de zieke Nicole en haar Hugo moesten vervangen).

LIEFDE VOOR MUZIEK...

...een Tv-programma op de Vlaamse commerciële TV. Eeen doorslagje van "De Beste Zangers van Nederland" waar in het zonnige zuiden artiesten elkaars repertoire zingen. Op 16/20/2016 waren de liedjes van Paul Michiels aan de beurt en zelf zong hij als apotheose "Let's Dance" van Davod Bowie. Polle Pap (zoals zijn vrienden hem noemen omdat zijn vader melkboer was) maakte deel uit van de Vlaams/Engelse groep "Octopus" Op aanbeveling van Mike Verdengh en Guido Van Lieferinghe kwamen ze bij Sylvain Tack terecht. En die zag er een kans in om van het nummer van Paul Severs ("Ik ben verliefd op jou") een Engelse versie te maken.
Op de foto boven : achter midden met lang haar en baard : Paul Michiels. Enkele Hey Meisjes waren fans en de buurjongens hadden hun duikerspakjes aangetrokken (octopus, weet je wel...). Ondanks Mike en Zaki meezongen in het achtergrond koortje werd het een hit in Vlaanderen...
Met René Vlaeyen had ik een goede samenwering, we haalden heel wat internationale vedetten naar België. Zijn broer Robert maakte deel uit van "Octopus", vandaar dat ik de groep al vlug contracteerde. Octopus" werd de lievelings band van het publiek in de "Norbert Hhey Club / Center) en dat was niet voor een klein deel te danken aan Paul, een begenadigd muzikant, componist en zanger, en een innemende man ! Later zou hij solo als P.P.Michiels en met het duo "Soulsister" nog meer sucessen boeken.

TWEE MEISJES OP HET STRAND...

...en eentje van hen werd later een van de populairste zangeressen in Vlaanderen. En de dame die denkt dat ook een tafel een dansvloer is, was (met dank aan Johnny Hoes) een tijd lang populair in Nederland en Vlaanderen, ik ben toch wel benieuwd wie die dame(tjes) herkent en er wat zinnigs weet over te vertellen...
(Fotorechts : Zwarte Lola, foto links (links) : Marva)

DE EERSTE STAPJES...

Dit doet me denken dat ik toch eens een "stukje" moet schrijven over hoe ik in 1962 Marva haar eerste stapjes in de showbizz liet zetten. Met de enthousiaste medewerking van Roland Keeremen, Pete (Pietje) Monti en "The Seabirds".
Hoe de piepjonge Marva er uit zag kan je op de bijdrage hierboven bekijken. En de korte versie van het hele verhaal lees je in de bijdrage hieronder !


Surf naar de "Marva Special"
op het euromediArts Showbizzweb :

  KLIK HIER


DE WEBPAGINA OPENT IN EEN NIEUWE AFZONDERLIJKE WEBPAGINA :
SLUIT DE PAGINA OM VERDER NAAR "FeesBoek" TE KIJKEN

MAAR ZE WIL OOK GRATIS ZINGEN...

...zei Roland Keereman. Hij had eerst voorgesteld om de piepjonge zangeres Marva (Mollet) op te nemen in de groep (een showgroep die ik bijeen had gebracht met "The Seabirds", Pete Monti en het orkest van Roland). Eerst had ik Roland al gezegd dat een zangeresje niet kon, gegeven de prijs die wij van Robert Bylois kregen voor een optreden. Maar na de eerste maal dat hij haar (gratis) zag optreden was Bylois bereid de prijs voor boekingen aan te passen. De groep viel uit elkaar wanneer diverse leden "onder de wapens" moesten. Bylois zorgde echter verder voor de boekingen van Marva en Rocco Granata liet haar enkele sfeervolle liedjes op plaat zingen. Maar voor de echte start van haar carrière zorgde haar man Walter (Advokaat Vandenbussche). Ze ging opnemen bij de platenfrima van Jean Kluger (ook de producer van Will Tura) en ze werd de populairste zangeres van Vlaanderen. Op de foto : Marva en Jean Kluger luisteren naar een 4-sporen bandrecorder met van een nieuwe song).

BLOEDMOOIE MEIDEN...

...hadden wij in de jaren tachtig in Vlaanderen. Wie van de Facebook vrienden niet "piep" meer is, maar ook nog niet "stok" (zoals Wim Sonneveld zaliger het uitdrukte) zal zich dit ongetwijfeld nog herinneren. Op de foto twee jonge dames uit de showwereld waarvan er eentje zelfs, via een populaire TV show, in Nederland bekend was : Iris Vandenkerckhove ( foto rechts) en Anja Dillemans (foto links). En ken je ook nog hun artiestennaam ?
------------------------- Reacties -------------------------------
Kurt Van den Abeele en Jan Van De Brande :
"Angie Dylan en Wendy Van Wanten".

ELISABETH TAYLOR, RICHARD BURTON...

...en zelfs Charly Chaplin vroegen hem om hun privé party's te verzorgen : Johann Stolz. Altijd keurig in het wit gekleed en bij voorkeur achter een grote vleugelpiano. Johan is zesentachtig...(2 januari 1930) en nog steeds actief. Op dinsdag 8 november 2016 vertelde hij over zijn verbazende loopbaan in "The show must go on", een programma op tv "Vier".
------------------------- Reacties -------------------------------
Sonja Bastiaenssens : De vader van mijn twee dochters, opa van vier kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Een groot artiest..
------------------------------------------------------------------
Reactie : Willem Steentjes : Rasartiest in optima forma. Met een feilloze neus voor wat het publiek wil horen. Pikte feilloos talent op in de tijd dat Single, LP en CD nog floreerden. Heb ook nog samen met arrangeur Martin De Haeck van Johan's talenten geprofiteerd.

EEN UNIEK COLLECTORS ITEM...

...is het plaatje van een onbekend zangeresje "Diana". Het was een van de tientallen 45t en LP's die wij bij "Radio Mi Amigo" wekelijks kregen toegestuurd van de platenmaatschappijen. Ik had de gewoonte om die toch allemaal, zonder vooroordelen, eens vluchrtig te bekijken en zo nodig te beluisteren. Zo ontdekte ik dat op de B-kant van de 45t van Diana tot mijn verbazing een "Mi Amigo" liedje stond. Toen ik het een paar maal draaide in mijn doordeweekse morgenprogramma, kwamen andere DJ's mij vragen waar dit vandaan kwam. En zo kregen "Mi Amigo" en Diana wat airplay. Tot op vandaag is men hopeloos op zoek naar die originele 45t ! En als "Diana More" maakte dat onbekende zangeresje toch carrière. Mijn neus voor talent had mij blijkbaar ook dan niet in de steek gelaten.

IK HAD HET BELOOFD...

...om in de tijd dat ik bescheiden meewerkte aan het updaten van het euromediArts Showbizzweb, te vermelden als ik iets interessants vond. Deze foto uit het showbizz archief : de eerste "Start Studio" kreeg van Sylvain Tack een plaatsje binnen de muren van zijn "Suzy" Wafelfabriek. Het werd het domein van Eddy Van Mouffaert (hier met Robert van Hove, als ik me niet vergis). Voor de technici : er was een aangepaste SIAT console, een Magneto 8 sporen Scully bandrecorder en Lockwood monitoren. Samen met Eddy deed ik er ooit een productie (betaald door de vader) van een zangeresje. Het zangeresje kind kon moeilijk de toon houden vooral toen ze een nummer van James Last moest inzingen op een muziekband met een arrangement van... Harry van Hoof. Ten einde raad speelde ik de zangpartij dan maar mee op piano...Een van de vrienden wees mij er op dat de naam van het zangeresje Christy was en... dat er op een euromediArts website zelfs meer over te vinden is...

DUIZENDEN MI AMIGO FANS...

tack

...herinneren zich op zijn minst enkele jingles en commercials die hij geproduceerd heeft. Bij reünies kreeg hij er recentelijk eindelijk de eer voor die hem toekomt. Maar Eddy Van Mouffaert (Eddy Govert, Le Grand Julot, King Harris, Danny Joe, Freddy Heck, Ronald & Donald, enz.) is een van de veelzijdigste Vlaamse artiesten. En alhoewel hij al enkele jaren op zijn lauweren zou kunnen rusten, blijft hij actief op vele terreinen. Alleen optredens als "Le Grand Julot" (entertainer / accordeonist) heeft hij beperkt. Vroeger was zijn agenda vol met optredens in België, Frankrijk en Nederland van Calais tot in Groningen. Hij begon zijn carrière als lid en later orkestleider van "Norberts Hey Toppers". Later was hij actief bij Sylvain Tack, Johnny Hoes, bij zijn kompaan Hendrik Deschuyteneer en zelfs enige tijd presentator bij "Radio VBRO". Eddy is studiomuzikant, schrijft tekst en/of muziek en/of deed de productie voor : Paul Severs, John Horton, Ricky Gordon, Sylviane, Joe Harris, Ricky Gordon, Octopus, Zangeres zonder Naam, Eddy Wally, Cees § Marjan, Don Mercedes en Nicole § Hugo, e.v.a. En dat zijn maar enkele van Eddy''s muzikale activiteiten...(foto : als Eddy Govert, jonge Vlaamse zanger).

ER WAS EENS...

tack

...heel lang geleden een orkest in West Vlaanderen (België) dat optrad op dansfeesten en andere leuke evenementen. Ze luisterden naar de welluidende naam "The Top Players". En eerlijk gezegd, dat klinkt beter dan "De Top Spelers", "De Top Muzikanten" of "De Top Artiesten". Wie er wie is, en wat ze bespeelden, weet ik niet meer. Alleen de jonge man helemaal links op de foto komt mij, en waarschijnlijk ook u, bekend voor. Ook solo werd hij later een "sympathieke" zanger die een grote hit scoorde en die als begaafde muzikant les mocht geven diverse conservatoria.
Ter informatie : Ignace was de zanger van o.m. "More Than Sympathy", en Mr Ig.Baert was de docent in diverse conservatoria.

MORE THAN SYMPATHY...

...was er in de Vlaamse showwereld voor Igncae (Baert). Op de foto links zo'n 40 jaar geleden : een TV optreden (met dansmeisjes, wat na mijn TV optredens met mijn Hey Meisjes onvermijdelijk was geworden). Op de foto rechts (die ik zelf nam tijdens de artiestenreünie) : Ignace doet het nog eens over. We hadden ook een leuke babbel : de vorige keer gebeurde dat in Oostende en Ignace had toen net een lesuur beëindigd in het conservatorium, en nu was ik verrast te horen dat hij ook aan het conservatorium van Roeselare doceerde. Ignace is altijd "meer dan een zanger" geweest" !

WAT IS DE WERELD TOCH KLEIN...

...in een reactie op het verhaal "Tijd voor teenagers", schreef onze vriend Fernand Moerman : "...weet je dat toen mijn verloofde Mireille de Pete Monti fanclub opgericht had te Roeselare en in de beurs het fanbal van Pete organiseerde ?". De betreurde Mireille en haar man Fernand, werden jaren later de bezielers van de "Radio Mi Amigo Fanclub". En zelf was ik niet alleen de stichter van...de "International Pete Monti Fanclub", maar in een volgende bijdrage vertel ik meer over Pete Monti, Hij was een bijzonder talentvolle zanger, die ik de kans bood op door te breken, maar die nu helaas al overleden en bijna vergeten is.
------------------------- Reacties -------------------------------
Fernand Moerman : Duizend maal bedankt Norbert, 'k Ben er een beetje niet goed van ! Toen vertoefde ik als 19 jarige in de BSD. Er werd toen al door Mireille een plakboek aangelegd maar god waar is dit ding gebleven ?

"TIJD VOOR TEENAGERS"...

...was een radioprogramma van de VARA dat werd uitgezonden in de periode 1959-1969. Het wordt door velen beschouwd als het eerste programma dat popmuziek liet horen en dit ook lange tijd als enige bleef doen. Het werd gepresenteerd door Dick Duster (het pseudoniem van hoorspelacteur Dick van 't Sant). Hierna nam Herman Stok de presentatie over. De foto is een backstage opname van het eerste teenager programma dat op Vlaamse Tv te bekijken was : Lieve Olga, The Blue Diamonds, Dan Ellery, Pete Monti en Gudrun. In hetzelfde programma traden o.m. ook "Peter en zijn Rockets" en Peter Kraus op.
------------------------- Reacties -------------------------------
Fernand Moerman : Te vroeg op de knop geduwd daar ik vergeten ben te reageren op de foto. Foto uit mijn teenagers jaren...weet je dat toen mijn verloofde Mireille de Pete Monti fanclub opgericht had te Roeselare en in de beurs het fanbal van Pete organiseerde ?

PETE MONTI (†)...

...en de Engelse Petula Clark (toen een wereldvedette ) en Pete Monti. Sylvain (van o.a. "The Wallace Collection" en later "The Two Man Sound"), doet dat bij sommige jongere vrienden een belletje rinkelen?) spreekt met kennis van zaken als hij zegt dat Pete Monti een "echt mooi stemgeluid had". Het was inderdaad een échte "crooner". Ik heb er werkelijk alles aan de gedaan om van Pete een tienervedette en meisjesidool te maken. Zelfs bij een groot platenmerk als "Barclay" laten opnemen. Maar helaas viel Pete niet op meisjes. Nu zou dat geen probleem meer zijn, maar in die tijd kostte het hem zijn carrière en later trad hij zong hij meestal op cruiseschepen. Hij overleed in 2011, bijna vergeten.

NOG ZO'N HISTORISCHE FOTO...

...van bijna de volledige Vlaamse rock scene begin '60. De show ging door in centrum Antwerpen (in de Elizabethzaal (?) rechtover het Centraal Station). Georganiseerd door het "Benelux" Theater" m.m.v. het populairste muziekblad "Juke Box" (de "Joepie" van toen). Al wat Robert Bylois onder contract had stond op het podium : v.l.n.r. Danny Fisher (later bij het "Tura Sextet"), Jenny Rimini (later ?), Pete Monti (later actief op cruiseschepen), Lieve Olga (gaf de showbizz op voor haar studies), The Seabirds (Freddy (†) speelde later in diverse bands / Sylvain had succes met "Wallace Collection" en "Two Man Sound"), "The Jokers", later startten Jos Clauwers en Ronny Sigo met een eigen studio waar o.m. Sylvain Tack veel opnam voor hij zijn eigen "Start" studio bouwde. (Fotocompositie : euromediArts Showbizzweb).

EEN NIET TE TELLEN AANTAL...

...rockgroepjes ontstonden eind de jaren vijftig, begin zestig in de Benelux. Meestal bleven de schaarse optredens beperkt tot de plaatselijke kroeg, feest- of parochiezaal. Meer succes hadden "Ricky Morvan & The Fens". Na vele repetities, in "De Drie Monniken" in de Langstraat in Brugge, scoorden ze met de single "Hey Lilli" een grote hit in België. De single werd ook in Nederland uitgebracht en in 1964 verschenen ze voor het eerst op de Nederlandse TV. In 1963 traden ze op in het voorprogramma van The Shadows in Rijsel, in de legendarische Star Club in Hamburg en als topattractie in Oslo en Stockholm. Het was "sex-beers-and-rock-and roll" (andere drugs waren nog niet "in") en het eindigde in een split tussen Ricky en "The Fens", die de "The Black Boys" werden. Ricky Morvan zelf vond andere muzikanten en trad nu op met zijn nieuwe "The Fens".

BIJ DE GOUDEN STEMMEN UIT VLAANDEREN...

...daar hoorde John Horton zeker bij. Dat Vlaanderen met hem kon kennismaken, daar zorgde Sylvain Tack voor. Wellicht hebben wij elkaar op een "Start" bijeenkomst wel eens ontmoet. Maar ik was toen al zwaar ziek en zelfs in gezonde omstandigheden laat mijn geheugen mij dikwijls in de steek. Heeft niets met ouderdom te maken, deze fout had ik al als teenager. Als ik berichten op facebook mag geloven zingt John nog altijd met even veel talent en charme.

SYLVAIN HAD HET NOG MOETEN MEEMAKEN..

...dat twee van de artiesten die hij ontdekte en aan de top bracht, ook in 2017 nog de pannen van het dak zingen. En allebei hebben ze zelfs voor opvolging gezorgd en bewijzen dat "de appel niet ver van de boom valt". Na een succesvolle samenwerking van Paul Severs met zijn zoon (en muzikant) Christophe openden zij samen hun splinternieuwe opnamestudio "Hallround Studios" (grote foto). In 2016 stond Paul 50 jaar op de planken en de single "Jouw ogen", is uit dankbaarheid opgedragen aan Paulette, de vrouw van Paul en de moeder van Christophe. En ondertussen werkt ook John Horton hard aan de carrière van zoon Jeason en treedt dikwijls samen met hem op. Jeason schreef ook speciaal voor zijn vader "Jij" (zie kleine foto), een nummer dat reeds op CD werd opgenomen.

HET WERD TIJD...

...dat er op deze Facebook pagina nog eens wat nieuws verscheen over een goede vriend van deze pagina : John Horton. Als zanger kwam zijn doorbraak er in 1972 met de single "Zo jong" (een cover van het nummer "So Young" van Roy Orbison). Tot eind 2005 woonde hij in Spanje waar hij eerst in Calonge een immokantoor uitbaatte, daarna in Benidorm de zaak van Jo Leemans overnam om daarna in Marbella terug in de immobiliënsector aan de slag te gaan. Bij zijn terugkomst in België maakte hij een geslaagde comeback, want het zingen had hij niet verleerd. Met zijn zoon Jeason, heeft hij zelfs al een waardige opvolger.

EEN ONTROERENDE "MUSIC AND LOVE STORY" WAS HET...

...tussen Joe Harris en Chrissy. Helaas ook met een hartverscheurend einde. Deze 30 jaar oude opnamen van een duet tijdens een optreden in het Boudewijnpark in Brugge is het werk van de "Brugse Televisie" en dus gelukkig wat stabieler. Roger "Voske" Vanneste is in zijn vrije tijd heel wat van die bewegende "schatten op zolder" aan het monteren en restaureren en Jean Brits zal die zonder twijfel graag een plaatsje geven op het "euromediArts Showbizzweb (.nl en .be)".

THE BEATLES VAN AALTER...

...werden ze genoemd. De muzikale familie De Vlieger vormde in hun eentje een coverband die ook talrijke vedetten begeleidde op kermisbals, in tenten en parochiezalen waar in de jaren zestig en zeventig dansavonden werden georganiseerd. Op het euromediArts Showbizzweb kan je horen hoe de band in die tijd op dansfeesten en party's te beluisteren was :

  KLIK HIER


(verwacht dus geen HiFi opnames van een copy van een cassettebandje van veertig terug in de tijd / uw browser moet wel FLASH ondersteunen !).


DE WEBPAGINA OPENT IN EEN NIEUWE AFZONDERLIJKE WEBPAGINA :
SLUIT DE PAGINA OM VERDER NAAR "FaceBoek" TE KIJKEN

RICKY EN BENNY VIERDEN FEEST...

...want op 22 februari 1975 gaf Ricky in "Het Bouwdewijnpark" zijn "Gouden Ricky Gordon-bal" omdat hij een gouden plaat kreeg voor "Such a night". En Benny verkocht plaatjes van zangvedetten tot hij het goede idee kreeg om zelf te zingen. Eerst in het Engels en later met meer succes in het "Brugsch". Op 11 januari 1975 vierde hij met zijn orkest "The Big Ben" al zijn vierde fanbal in het "Schuttershof" te Sint-Kruis. (weekblad persfoto's)

IN HET SHOWBIZZWEB ARCHIEF...

...ook deze Benelux foto gevonden van vriend Franky : Frank Valentino in charmant gezelschap van "The Star Sisters" : Patrica (midden) haar zus Yvonne Keely (rechts, denk ik) en de derde naam moet ik je schuldig blijven. Ook Serge Gobin, toen nog manager van Frank Serge had (Heeft) een café op de markt van Roeselare en daar ben ik lang geleden nog eens binnen gesprongen voor een gezellige babbel.

FRANK WAS OOK EVEN DJ...

...maar vooral een telg uit de bekende Brugse familie Verrecas. Als trompettist speelde hij de pannen van het dak bij een dansorkest. Als fervent supporter van Club Brugge werd hij, met zijn trompet, tijdens wedstrijden (letterlijk) de toonaangevende supporter bij de "spionkop". Tot hij ontdekte dat ook zingen zijn ding was. Als "Franky" had hij al succes met zijn eerste plaatjes en hij kon meteen op mijn steun rekenen bij "Radio VBRO". Met een knipoog naar mijn "Hey Meisjes" liet hij zich bij optredens omringen door pittige danseresjes. Toen hij Frank Valentino werd begon zijn carrière pas echt. Na het stopzetten van zijn eigen zaak in Roeselare ging hij afwisselend optreden in Tenerife en eigen land. Onlangs nam hij het besluit om zich terug volledig op Vlaanderen toe te spitsen.

IN 2014 WAS HET 25 JAAR GELEDEN

tack

In het "Schuttershof" te Brugge organiseerde het weekblad "Story" met medewerking van "Radio VBRO" op vrijdag 3 juni 1988 een show "Uit met de middenstand" met Margriet en ons aller vriend Frank Valentino.

IN DE VLAAMSE HITPARADE...

tack

...kwam de doorbraak voor Rudy er in 1995 met het lied ‘Ik wil niet dat jij m’n tranen ziet’ een bewerking van het nummer ‘Crying in the rain’ van The Everly brothers. Het lied kwam op de 4de plaats van de Vlaamse hitparade. In de zomer van 1995 kwam de opvolger ‘Ritme van de regen’, een moderne bewerking van het bekende Rob de Nijs lied uit 1963. Rudy nam ook deel aan ‘De gouden zeemeermin’, zeg maar ‘Eurosong’ van dat jaar in het casino van Knokke-Heist. In 1998 kon Rudy zelfs Jo Leemans strikken voor het duet ‘Weet jij wat liefde is’. Vanaf augustus 2015 kreeg Rudy onderdak bij het platenhuis CNR. De nieuwe single "Wanneer zie ik je weer" is daarvan het resultaat. Op de foto met Paul Severs in de toenmalige VBRO studio's in de Jan Miraelstraat te Brugge.

DIE MEID DIE HEEFT "HET"...

tack

...zei ik na 30 sec. luisteren, tegen het Vlaamse-Nederlands gezelschap waarmee ik op TV "Eurosong" aan het bekijken was (kandidaat kiezen voor Songfestival). Al vind ik haar nummer niet meteen denderend. "Hoe weet je dat nu al", was de commentaar. Maar ze won de drie uitzendingen : op mijn oude dag ben ik mijn neus voor talent blijkbaar nog niet kwijt. En toen begon men op te noemen, artiesten die bij mij of mijn groep begonnen zijn : Ik stond zelf verbaasd hoeveel van hen het gemaakt hebben als zanger, orkestleider, solist, DJ (radio en zaal), muziekuitgever, radio eigenaar, video specialist of studiomeester bij de TV, technicus bij een nationale omroep of een bekende firma, journalist, of als acteur en/of regisseur in het theater. Die namen moet ik eens op schrijven, anders vergeet ik die natuurlijk weer....

EN DE HOOFDREDAKTEUR WAS...

tack

...Erik Marijsse. Wie anders. Ik zou echt niet kunnen opsommen van welke muziekbladen onze Erik niet allemaal redakteur of hoofdredekteur is geweest. Nadat de oude generatie muziekbladen verdwenen was kwam Erik met zijn "Hitorama". Het was een schot in de roos. Tot Sylvain Tack voor zijn "Start" artiesten een muziekblad wilde dat hen in het zonnetje zette. Dus deed Sylvain een bod op "Hitorama", wat Erik afwees. Met het gevolg dat Sylvain met Guido Van Liefferinge in zee ging en "Joepie" werd op korte tijd zo populair dat de concurentie het nakijken kreeg. Over het ontstaan van de muziekbladen in Nederland en België heb ik het later wel eens.

VEDETTEN IN THAILAND...

Onze vriend Marcel (DJ Selly, de eerste DJ van de "Norbert Hey Club" (waar hij o.m. zijn 500e optreden vierde) was op een zgn. "Vlaamse Kermis" in Thailand. Hij ontmoette er o.m. Lou De Prijk of zeg maar Lou van The Hollywood Bananas, en met wereldhits met "Kingston Kingston", "Charly Brown" enz...

VRAAG ME NIET...

...uit welk jaar deze foto deze foto afkkomstig is. Het stond er niet bij vermeld in het archief. En mijn geheugen voor namen en data is, zoals algemeen geweten, bedroevend. Maar ik dacht bij mezelf : het moeten niet altijd de topvedetten zijn die in het zonnetje worden geplaatst. Hier zijn enkele verdienstelijke mensen die ook hun steentje hebben bijgedragen tot de meerdere eer en glorie van de Vlaamse showbussiness : Tony Winter (later de man van Emly Starr) Tommy Star, Mike Steve (broer van Tony), Frank Alwin, Cindy, Nicole Mery en Dany Dey.
(foto euromediArts / Jean Brits)
-------------------------------------------------------------------
Reactie Mike Steve : Beste Norbert, wat een "relikwie" heb je nu nog op zolder gevonden !!! Waar die foto genomen is, weet ik niet meer, maar waarschijnlijk bij één of andere gezamelijk showoptreden. Fijn om dat nog eens terug te zien. Je mag mij de file doorsturen als je wil naar mijn emailadres: mikesteveshow@gmail.com Dank bij voorbaat. En wie staat er dan juist voor mij en mijn broer ?
Jean Brits : Een jong artiestje van toen, Tommy Star. Foto uit 1974, fanbal van Frank Alwin. Ik kan het weten, beste Mike, want ik heb die foto zelf genomen. De foto staat ook op ons showbizzweb bij "Vedetten ontmoeten elkaar". En over Tommy Star vind je iets op de pagina's "Vlaamse Vedetten van A tot Z"

UIT DE OUWE DOOS (1)...

...toren was het nog Joske Harris en "The Blue Diamonds" waren nog op zoek naar "Ramona" (het was dan ook een liedje uit... 1927). Maar niet getreurd : er werden er 7 miljoen exemplaren van verkocht en de broertjes kregen een 'Edison" uit handen van Wim Sonneveld. "Eerst zien en dan geloven" zong ondertussen wijlen Georges Lisabeth toen hij Joe Harris werd. En "Nee Katrientje" ook zijn (veel te korte) leven was niet allemaal rozengeur en maneschijn. De showbizz kan meedogenloos zijn, weet je.

UIT DE OUWE DOOS (2)...

...een exclusief kiekje van een Franse wereldvedette Gilbert Bécaud (overleden in december 2001), met enkele Vlaamse vedetten. Links Joe Harris (in onopgeloste omstandigheden overleden op 1 juni 2003) en rechts Erik Marijsse (springlevend en ik heb hem onlangs nog ontmoet op een reünie). De foto komt uit het archief van het euromediArts Showbizzweb, waar nog veel meer exclusiefs te vinden is. Jean Brits, die de leiding heeft over deze website, verzorgt trouwens ook de Facebook pagina met actuele nieuwtjes uit de showbizz.

HAAR ARTIESTENNAAM...

...was Lieve Olga. En terecht, ze was een knappe, lieve en inteligente Vlaamse zangeres. Een buitenbeentje dus in de Vlaamse showbizz. Haar platenfirma "Palette", was die van Will Tura en Jan Theys verzorgde er de public relations. Maar helaas was ze een beetje te intellectueel om banale teksten op doordeweekse schlagermuziekjes te blijven zingen. Ze zei dan ook tijdig de showbizz vaarwel om verder te studeren. Op de foto in Berlijn op de "Deutsche Rundfunk-, Fernseh- und Phono-Ausstellung" in 1961 : rechts van mij Lieve Olga en Jan Theys, in de kofferruimte van Jan z'n wagen, een "Ford Taunus" (?).
-------------------------------------------------------------------
Dirk Versteeg : Dat is inderdaad een Taunus.

WIE IS WIE ?...

...en wie herkent de spelers en een vrouwelijke supporter op deze foto. Nee, het is Real Madrid niet en Ronaldo was toen zelfs nog niet geboren. Het was de onoverwinnelijke voetbalploeg van de "Vlaamse Vedetten". Graag de namen van de vedetten van het elftal. Ik herken alvast 7 spelers en de vrouwelijke supporter. Sommigen van hen zijn helaas al overleden. Anderen zijn nog altijd of weer actief in de showbusiness. Op de foto : tweede van links boven : Jean Brits. Toen beter gekend als "DJ Jhonny" en (hoofd)redacteur van muziekbladen.

Bekijk de "Vlaamse Vedetten Elftal op "euromediArts Showbizzweb" :

  KLIK HIER


DE WEBPAGINA'S OPENEN IN EEN NIEUWE AFZONDERLIJKE WEBPAGINA :
SLUIT DE PAGINA OM VERDER NAAR "FaceBoek" TE KIJKEN

VLAAMSE VEDETTEN...

...een elftal van meer recentere tijden, mij opgestuurd ddor Frank Valentino. Staande : een inrichter, Bart Kaell, onbekend, Johan Dylyan, Vic Dennisen en Yvan Drunetti. Zittend : John Terra, Daniel Davis (Guy Neve), Willy Sommers, Erik Marijsse, Binog en Frank Valentino.

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie
KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP


Copyright © 2015 euromediArts    /   Original designed & developed "FaceBoek" template by Carolien van der Weerd    /
Dit zijn geïllustreerde verhalen verschenen op mijn Facebook pagine "Norbert.VS".