.
Deze webpagina is bij voorkeur te bekijken op COMPUTER of LAPTOP en met Internet Explorer 10 of Google Chrome.
Updates van de website : wie nieuwe pagina's, teksten of foto's wil beijken :
KLIK HIER

NORBERT ( klik op een titel en surf naar tekstpagina of op een foto en surf naar het fotoalbum )

img
Wat deed Norbert niet in de showbizz ?

Het is moeilijk om een domein in de showwereld op te noemen waar Norbert niet aktief in was : van amateur orkest en cabaret tot redacteur van muziekbladen, zanger, componist en tekstschrijver. Hij was ook regisseur in theaters, van shows en massaspelen. Hij was de producer van video- en filmproducties. Hij kon, indien nodig, zelf opnemen en monteren. Hij componeerde ook veel muziek voor film en videoproducties. Meer lezen : klik op de titel.

  • BIO
  • Biografie van student tot vedette
LEES MEER
img
Een spetterende show op dansfeesten en de eerste theatershow in Vlaanderen

Met Adamo en Will Tura was Norbert de eerste om, naast een eigen orkest, ook een eigen licht- en klankinstallatie te gebruiken. Zijn showorkest en Hey Maisjes brachten een professionele show en op dansfeesten werd voor het eerst geluisterd en opgehouden met dansen tijdens de Norbert Show. De theatershow was de bekroning van al dat pioners werk. Meer lezen : klik op de titel.

  • MEDIA
  • persartikels en publiciteit
LEES MEER
">img
De eerste multifunctinele feestzaal an discotheek in de Benelux

Eind 1974 begon Norbert met een eigen show-, feestzaal en discotheek. Hij was er, als zanger en DJ, met zijn Hey Meisjes, showgroep en orkest de vedette in eigen huis. Vlaamse, Nederlandse en wereldedetten traden er op. Van Donna Summer en de Rubettes, tot Will TUra en Rob de Nijs. Vanuit de zaal werden ook rechtsreeks radio- en TV-porgramma's uitgezonden. Meer lezen : klik op de titel.

NORBERT VIDEO

NorberTheatershow

De Norbert theatershow had niet alleen in eigen land succes. Er was ook belangstelling voor in het buiten- land. Zo was er al een principe-overeenkomst met Slees- wijk.jr voor een optreden in het Theater Carr� in Amsterdam. Ook vanuit Duitsland kwam er een vraag. En toen werd Norbert ziek... Na een plaatopname in M�nchen (met muzikanten van James Last) trad hij op in een TV-show. Met het ZDF Ballet i.p.v. de Hey Meisjes !

NORBERT VOORNAAMSTE ALBUMS ( Klik op de hoes )

LP Norbert
H
Norbert en zijn Top Ten Music Hall
HEY Records LP 1967

Norbert vroeg vriend Will Tura als vedette van de le productie van de "Top Ten Muisc Hall", ontworpen en geregisseerd door Norbert. Toen kreeg Will Tura zijn eerste tophit. En zo werd Norbert noodgedwingen zelf de vedette van de 2e productie.

img
H
Liedjes uit de Norbert Show
PHILIPS LP 1970

Met bijna 200 optredens per jaar was de "Norbert Show" eind de jaren zestig en begin zeventig zonder twijfel een inslaand succes, zowel op dansavonden of show- avonden. Geen wonder dat het ook de titel was van zijn 1e PHILIPS LP.

img
H
2CD : En dat vergeet ik nooit
Youth Sound 2CD 1995

Voor het Youth Sound-label was Norbert de producer van jong talent. Het verdwijnen van het Philips label was een unieke ge- legenheid om op een 2CD alle hits en succes-nummers die nog niet op plaat stonden uit te brengen.

NORBERT was ook... ( klik op een titel en surf naar tekstpagina of op een foto en surf naar het fotoalbum )

img
...een populiare zaal- en radio DJ

De "DJ" bestond nog niet in Europa. Norbert had gelezen over de Bandstand Parties in de USA waar gedanst werd op plaatjes met tussendoor een optreden van een vedette. Zijn "Met Band en Plaat" introdoceerde ook bij ons de discodansavonden.

img
...veelgevraagde regisseur en producer

In avondcursus behaalde Norbert een regisseurs- diploma. Hij vertelt geaag : "Het enige diploma dat ik behaalde met de grootste onderscheiding". Het begon als regisseur van een toneelgroep voor meisjes tot en met grote shows, video- en filmproducties.

NORBERT MUZIEK

________________

Originele composities
alleen te beluisteren met FLASH player
Norbert

euromediArts Norbert Web

Volg ons op :

    Norbert Web Facebook
    euromediArts Facebook
    euromediArts Twitter
    euromediArts jaren50web
    euromediArts YouTube
    euromediArts Wordpress
    euromediArts WeBlog
    euromediArts WebShop
met de Norbert Web Redactie

webredactie : Norbert Web

    Norbert web Redactie

twitter :    euromediArts

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web tekstpagina's SITEMAP

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web fotoalbum pagina's SITEMAP


Copyright © 2014   /   Original designed & developed in 2002 by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO