.

De Norbert Shows


Klik op de knoppen andere Norbert Show fotoalbums.

tekst

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst
De redactie van het Norbert Web beschikt over nog meer foto's over de techniek Norbert Shows. Deze pagina zal dan ook regelmatig worden aangevuld met nieuwe foto's en het invullen van de bijhorende teksten !

foto 1 : Wijlen Jean Van Damme en Thiery Mus stonden in de beginjaren, en later op verplaatsing met de "Norbert Hey Center Show", in voor de techniek.
foto 2 : Technische staf in 1969 met chef-technicus Johan De Graer en wijlen Fernand Huygebaert.
foto 3 : Mengpaneel exclusief ontwerp en uitvoering voor de Norbert Shows.
foto 4 : Sound equiment : (links op de foto) Fisher en McIntosh voorvertsterkers / Shure dynamische microfoon voor Norbert / (Rechts op de foto) Realistic dynamische microfoons / AKG condensator microfoon voor Norbert.
foto 5 : Het neusje van de zlml : voor de show werden 2 dergelijke McIntosh eindversterkers gebruikt.
foto 6 : Door 2 McIntosh aangedreven : 2 Altec Lansing luidsprekers met electrisch aangedreven tweeters zorgden voor een onberispelijke sound in theaters en de podium versterking in tenten e.d. 2 zeer krachtige JBL speaker combinaties (door de technici de "hard en ver" LS genoemnd) zorgen voor de versterking in tenten en grote zalen.
foto 7 : Ook de techniek van de Norbert Show werd professioneel met Patrick Poppe (later in Nederland Technisch producer bij de NOS - NOB).
foto 8 en 9 : Johan De Graer met de voor die tijd compleet nieuwe en uiterst sterke volgspot met een halogeen lamp (die wel heel wat oplaadtijd vergde.
foto 10 en 11 : De indrukwekkende technische apparatuur die de belichting aanstuurde : (links op de foto) in vaktermen "gerusten" genoemd (rechts) 2000W projector met opafstand bediende kleurwisselaar / lichtorgel speciale in flightcase.
foto 12 : Johan De Graer tijdens het opstellen van de licht- en klankapaaratuur.en Ignace tijdens de opbouw van de show.
foto 13 ADB lichtorgel voor de NorberTheatershow.
foto 14 : Johan en Ignace tijdens de opbouw van de show.
foto 15 en 16 : Captain Fabienne test even of het decor wel voldoet aan de eisen. En toneelmeester Arnold en showtechnici aan het werk.
foto 17 : Ford sponserde de show en Norbert en zijn Hey Meisjes vertplaatsen zich in 1968 naar optredens met deze Ford Taunus.
foto 18 : Van 1969 werd Opel de sponsor van de Norbert Show. Hier de vrachtwagen waarmee niet alleen de sound- en lightinstalletie werden vervoerd, maar ook zwaardere instrumenten zoals de Hammond en piano.
foto 19 : Stationcar voor vervoer van Norbert's Hey Meisjes (en hun kostumes, schminkbenodigheden, enz.) door de toneelmeester.
foto 20 Backstage in de kleedkamer van Norbert en zijn Hey Meisjes.
foto 21 : Vertrek naar een optreden : de hele show karavaan : vrachtwagen (tecniek), stationwagen (toneelmeester en Hey Meisjes), Opel GT (Norbert).
foto 22 : Norberts hey Meisjes in een reclame filmpje voor "Fina" benzine...
foto 23 : Vertrek naar een optreden : zijn Hey Meisjes zorgen alvast voor meer dan voldoende benzine...
foto 24 : Norbert's, hun Opel wagens en met Norbert tussen de plaatselijke concessiehouders wijlen zooon Alain en vader Meire.

Afbeelding : Wij zijn op zoek naar nog meer foto's.
Voorlopig totaal : 24 foto's

hartelijk dank
aan onze bezoekers

Het is uitzonderlijk dat een web- site samengesteld wordt door de bezoekers. Toch is dit het geval voor "Norbert Web". Vroegere fans bezorgden ons honderden foto's, artkels, teksten en anekdotes !


In de zomer : volle tenten fans...

de norbert show :
agenda vol optredens

    Norbert optredens

twitter :    euromediArts

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP


Copyright © 2014   /   Original designed & developed in 2002 by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO