.
.

De Norbert Shows 1969 / 1971


Klik op de knoppen andere Norbert Show fotoalbums.

tekst

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst
De redactie van het Norbert Web beschikt over een niet te tellen aantal foto's van de Norbert Shows. Deze pagina zal dan ook regelmatig worden aangevuld met nieuwe foto's en het invullen van de bijhorende teksten !

foto 1 en 2: Hoogtepunt van "Norbert Show" : optreden in het Sportpaleis.
foto 3 : Dit is geen portretfoto van Norbert met "flower power" blouson en een met telelens genomen foto door Fred Salinas (van op zo'n 200 m) terwijl Norbert een bespreking had met zijn staf voor een show in het Boudewijnpark te Brugge.
foto 4 en 5 : Fragment uit de Norbert DanShow.
foto 6 : Optreden op een personeelsfeest in het "Jagershof" (Brugge).
foto 7 : Norbert en zijn Hey Meisjes en de NorbertdanShow (door flits van de camera zijn de lichteffecten helaas niet te zien).
foto 5 : Norbert en zijn Hey Meisjes van het jaar 2000 (sponsor SHELL).
foto 8 : Norbert en zijn Hey meisjes van het jaar 2000.
foto 9 en 12 : Dit showtafereel ontstond toen Norbert kort na het verschijnen besloot een cover te zingen van "Fire" van Arthur Brown. Onmiddellijk zag hij de mogelijkheid om er een succesvol show-nummer van te maken. Hij ontwierp speciale kleedjes voor de Hey Meisjes die door Joke Roets vakkundig in het "Hey Snitatelier" werd vervaardigd. Later trok hij voor dit nummer een zwart-rode cape aan en droeg soms een zonnebril, niet voor de show maar omdat de talrijke licht- en strobo effecten en volgspots vrij belastend waren voor zijn ogen. Vanaf 1969 zong Norbert alleen het eerste deel van "Fire" en liet dit muzikaal overgaan in een eigen nummer : "De Wereld vergaat". Door een gloednieuw projectie effekt leek het toneel in vlammen op te gaan en de bewegingen van Norbert en zijn Hey Meisjes kregen een onwezenlijk effect omdat ze alleen door de in 'stereo' flitsende strobo-lichten te zien waren. Het is bijna onmogelijk dit op foto vast te leggen.

De mediArts videoproductie is te bekijken via deze webpagina  : KLIK HIER

foto 13 : De Norbert Show kwam pas echt tot zijn recht op grote podia zoals hier in het Boudwijnpark in Brugge.
foto 14 : Optredens in april/mei 1970.
foto 15 : Van mei tot september in de jaren zestig en zeventig was voor artiesten in Vlaanderen optreden in een feesttent de gewoonste zaak ter wereld.
foto 16 : Norbert's versie van "La Felicidad".
foto 17 : Norbert's zingt "Liedje voor Mary-Ann" akoestisch.
foto 18 : " 't Is te laat" met Norbert's Hey Meisjes en de Norbert Hey Band.
foto 19 : "Vaar je mee" met Norbert's Hey Meisjes en orkest de Hey Toppers.
foto 20 en 21 : "Janoska".
foto 22 : Norbert en zijn Hey Meisjes met "De zee en de zomer".
foto 23 : "Liedje voor Mary-Ann" bij een optreden in een tent, zittend op de Leslie omringd door zijn Hey Meisjes.
foto 24 : Norbert en zijn Hey Meisjes met de "Pas op voor de verf"'.
foto 25 : Norbert en zijn Hey Meisjes met de "Intro Dans"'.
foto 26 : Norbert met "De bende va,n Baekelandt".
foto 27 : Norbert en de captain van zijn Hey Meisjes met "Kom uit he Bedstee".
foto 28 : "Go go meisjes" tijdens DanShow in disctheek.
foto 29 : "Congratulations" tijdens DanShow in disctheek (amateurfoto van fan).
foto 30 : "Liever Lief" tijdens DanShow in discotheek (amateurfoto van fan).
foto 31 tot 33 : Norbert zijn Hey Meisjes en Hey Band : volledige artistieke cast op het podium tijdens de Norbert Show eind 1968 / 1969 / 1970.
foto 34 : Finaledans van de Norbert DanShow. De meisjes in hun paars-gele presentatie kleedjes (die zij hun "uniformpjes" noemden).
foto 35 en 36 : Einde van de Norbert DanShow.

ON THE ROAD

foto 37 : Even bijtanken voor een lange reis....
foto 38 : Net voor hij zwaar ziek werd en een voorlopig einde kwam aan zijn zangcarrière, kreeg Norbert de kans om met zijn hele showteam een tournee te maken in Duitsland. Eenmaal hersteld zou hij nog een éénmaal terug gaan voor enkele optreden in de "Starparade" van James Last en met o.m. ook. Katja Ebstein.
foto 39 : "Bekaert'90" optreden voor de 90e verjaardag van de oprichting van het grootste multinationale bedrijf van België.
foto 40 : Twee maal liep de grootste fabriekshalle nokvol...
foto 41 : Omdat een avondvoorstelling te duur zou uitvallen gaf Norbert aan in vakantiehuizen met theaterzaal (bv. van mutualiteiten) een speciale namiddagshow aan verminderde prijs.
foto 42 : Norbert heeft eindelijk op zijn drukke kalender een avond gevonden voor een optreden voor hde oud-leerlingenbond van zijn vroegere schooolEven bijtanken voor een lange reis....

Waarom stopte de zangcarriére van Norbert op een toppunt?  :

foto 43 tot 45 : Ondanks dat hij zwaar ziek en fel vermagerd was heeft Norbert in 1971 alle geboekte optredens afgewerkt tot en met een TV optreden in Oostende voor "Spel Zonder Grenzen" en een laatste show in de uitverkochte grote zaal van het Instituut in Proven waar de Hey Meisjes bij de finaledans dansten met tranen in de ogen. Ondanks alles bleven zijn fans hem trouw, zoals de bloemen op de foto bewijzen.

Afbeelding : Binnenkort nog meer foto's.
Voorlopig totaal : 45 foto's.


Meer publiciteits affiche's voor de Norbert Show  : KLIK HIER

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP


Copyright © 2014   /   Original designed & developed by in 2002 Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO