.

De Norbert Shows : ontstaan en produktie


Klik op de knoppen andere Norbert Show fotoalbums.

tekst

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst
De redactie van het Norbert Web beschikt over een niet te tellen aantal foto's van het Norbert Shows. Deze pagina zal dan ook regelmatig worden aangevuld met nieuwe foto's en het invullen van de bijhorende teksten !

foto 1 : Na het succes van " 't is telaat", "Liedje voor Mary-Ann" en "Pas op voor de verf zorgde PILIPS voor een prachtige hoes en extra omslaghoes voor de nieuwe single "De zee en de zomer". PHILIPS sponsorde trouwens de show.
foto 2: Achter de tekentafel : bij het ontwerpen en uitwerken van zin shows zijn geprefereerde plaats (hier maquette van het podium voor de how in de sportpaleis).
foto 3 : Ook kostumes ontsnapten niet aan de aandacht van Norbert.
foto 4 : Norbert kreeg dagelijks een hoop fanmail te beantwoorden. Daar hij hier tijd tekort voor kwam en geen gewone fanclub wilde, werd "Norbert Hey Klub" gesticht en verorgd door "Eigentijdse jeugd". De klub telde algauw meer dan 10.000 leden en die adressen werden ook gebruikt om uitnodigingen toe te sturen voor de andere activiteiten van "Eigentijdse jeugd".
foto 5 : Het vraagt vele uren werk om een show te ontwerpen.
foto 6 : Jo en Norbert met het originele ontwerp van de eerste kleedjes voor zijn Hey Meisjes. Deze geel en paarse kleedjes werden al gauw "onze uniformpjes" genoemd door de meisjes omdat ze deze aantrokken voor alle representatie opdrachten.
foto 7 : Joke Roets toont in het "Hey Snitatelier" aan Norbert het resultaat van zijn ontwerp vooor de kleedjes van "De Wereld vergaat".
foto 8 en 9 : Norbert bekijkt de 'militaire' en andere showkleedjes voor zijn hey Meisjes.
foto 10 : Bij het begin van de pagina's over de Norbert Shows dienen we eerst en vooral Arbold Roets te vermelden : hij was de rechterhand van Norbert van af de eerste "Top Ten Music Hall" tot Norbert zijn loopbaan moest onderbreken wegens ziekte. Hij ging dan in het bankwezen en bracht het zelfs tot provenciaal directeru. Arnold was niet alleen secretaris en road-manager maar, net als Staf bij Will Tura, de vriend waarop Norbert altijd en voor alles kon rekenen.
foto 11 : Jean-Pierre Bogaert en wijlen Johan Degraeve maakten in 1969 / 1970 deel uit van het productieteam van de Norbert Show.
foto 12 : Het volledige team aan het werk bij VTO-Produkties : ArnoldRoets, Jean-Pierre Bogaert, wijlen Johan Degraeve en Norbert.
foto 13 : Aan optrdens geen gebrek.Op dit bord in het secretariaat werd dit netjes bijgehouden..
foto 14 : Elie Verduyn, niet alleen de onvolprezen graficxus van het team, maar ook koorzanger, DJ, acteur en later koorleider en regisseur in zijn gelieve Loppem.
foto 15 : Choreograaf / solo danser Hugo Persyn die een grote rol speelde tijdens de eerste Norbert Shows. Op de foto bespreekt hij met Norbert een dansscène. Bemerk de LP met de muziek "Jazz At The Concergebouw Amsterdam".
foto 16 : Enkele meisjes en jongens van de "Modern dance Twenty" (hieruit zouden later Norberts Hey Meisjes en de Norbert Hey Showgroep ontstaan) tijdens een repetitie van de "introduction dance" van de 1e "Top Ten Muisc Hall" in de ballet school van Hugo Persyn.
foto 17 : Toen er bijna dagelijks werd opgetreden gingen de repetities op willekeurige dagen en uren door, zodanig dat de job voor Hugo Persyn niet meer te combineren was met de lessen in zijn eigen balletschool. Op aanbeveling van Rose d'Ivry werd Chris Ellen, een van haar met brio afgestudeerde leerlingen, mijn vaste choreografe.
foto 18 : Na het behalen van zijn diplome aan het "Rits" (het departement Audiovisuele en Dramatische Kunsten en Technieken van de Erasmushogeschool Brussel) werd Marc Creyf de vaste toneelmeetser voor alle shows en filmprojacten en manifesaties die Norbert regisserderde. Hij werd later de eerste studiomeester bij de oprichting van de eerst Vlaamse commerciële TV-zender "VTM", waar die ervaring hem goed van pas kwam.
foto 19 tot 21 : Alles werd profesioneel aangepakt. Voor de grote show zorgde de intertionaal gelwuerde kaatkapper Ivan Van Isacker (oud-leerling van Norbert in het Vormingsinstituut) er voor dat de Hey Meisjes piekfijn en modieus waren gekapt.
Afbeelding : Op zoek naar nog meer foto's.
Voorlopig totaal : 21 foto's.

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP


Copyright © 2014   /   Original designed & developed IN 2002 by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO