VOOR EEN VEEL GROTERE AFBEELDING OP EEN AFZONDERLIJKE WEBPAGINA
VAN DE KRANTENARTIKELS : KLIK OP DE KNOP "KLIK HIER" NAAST DE AFBEELDING
De pagina afsluiten door op "Sluiten" te klikken en "Ja" op "Wilt u dit tabblad sluiten"

NORBERT
frontpagina nieuws

Een van de invloedrijkste en om zijn scherpe pen gevreesde journalisten eind de jaren '60  begin '70 was ongetwijfeld Raymond Stuyck. Hij nam ook dikwijls plaats in de jury bij zangwedstrijden op de televisie. hij schreef een uitgebreid artikel over Norbert in het weekblad "Ons Volk". De titel op pagina drie van het interview maakte furore : "Van universitair tot zanger".

Een witte appel voor
NORBERT


Het artikel komt denkelijk uit het toen populaire weekblad "Ons Volk". De auteur is een zekere zekere "Michel Overkom" een pseudoniem voor... Hans-Peter Kusters. Het was de tijd dat "The Beatles" met hun "Apple" organisatie alles onder eigen beheer wilden hebben. Vandaar de verwijzing naar "een witte appel" omdat Norbert ook zelf over alle producties zelf controle wou hebben

NORBERT
in "HET VOLK"


Eind van de jaren zestig was een Vlaamse vedette die z'n "tour de chant" mocht brengen voor een uitverkocht Sportpalies (Gent) groot nieuws. Het zou nog jaren duren voor enkele Vlaamse topvedetten hetzelfde deden in Gent of Antwerpen. Door ziekte kon Norbert het een tijd zelf niet meer, en nadien maakte hij carrère in de radio en in zijn eigen feestzalen.

NORBERT
in "HUMO"


Het gebeurde en gebeurt zelden of nooit dat in HUMO aandacht wordt besteed aan Vlaamse schlagerzangers. Norbert was daar duidelijk de uitzo,ndering op. Gedeeltelijk omdat zijn repertoire ook Vlaamse beat- en soulsongs bevatte, maar ook omdat zijn shows zo uniek waren dat zelfs een blad als HUMO eraan mee werkte.

NORBERT
drie pagina's in het jongerenmagazine "IN"


Wie de nummers van "Juke Box" van einde jaren zestig bekijkt zal het opvallen dat meestal uitsluitend grote internationale vedetten de eer van een pagina grote foto te beurt viel. Norbert was een uitzondering die hij had danken aan zijn stijgende populariteit en de zekerheid dat Norbert beloofde deze foto zou tekenen als de fans er om vroegen.

NORBERT
in de folder van STARS Theaterbureau


Stars Theaterbureau was, na Benelux Theater" toen het 2e grootste theaterbureau in België. In de jaarlijkse folder stelden ze de artiesten, orkesten en groepen voor die via hen te boeken waren. Van de 16 pagina's tellende folder waren de 2 middenpagina's voorbehouden aan Norbert. Alhoewel hij niet vast verbonden was aan het bureau en er over andere topvedetten zoals "The Blue Diamonds" max. 1 pag. werd opgenomen.

NORBERT
volledige fanpagina in "Juke Box"


Wie de nummers van "Juke Box" van einde jaren zestig bekijkt zal het opvallen dat meestal uitsluitend grote internationale vedetten de eer van een pagina grote foto te beurt viel. Norbert was een uitzondering die hij had danken aan zijn stijgende populariteit en de zekerheid dat Norbert beloofde deze foto zou tekenen als de fans er om vroegen.

NORBERT
in het "Showblad voor Vlaanderen"


Als we goed zijn ingelicht zou dit weer eens (na "HitOrama" e.a.) een showblad zijn uitgegeven en onder redactie van Eric Marijsse. Het was tweemaadelijks, op krantenpapier gedrukt, en verscheen voor het eerst in januari 1971. Eric wist toen niet dat Norbert al zwaar ziek was en de laatste optredens aan het afwerken was. De foto is trouwens genomen voor de villa van Sylvain Tack in Buizingen.

NORBERT
in het "Rijk der Vrouw"


Het immens populaire damesblad van eind de jaren zestig, begon zevetnig betseedde met een kleurfoto van een volle pagina en een ganse pagina tekst uitzonderlijk veel aandacht aan een vedette van bij ons.

NORBERT
frontpagina nieuws

Eind de jaren '60 en begin de jaren '70 (voor hij zich even moest terugtrekken wegens ziekte) behoorde Norbert ongetwijfeld tot de topvedetten in de Vlaamse Showbizz. Bekijk hoe hij frontpagina nieuws was in de media en...

NORBERT
tekst van het artikel


Zelfs op een grotere afbeelding is de tekst moeilijk te lezen. Om de volledige tekst leesbaar te kunnen bekijken :

Uit "Het belang van Limburg"
NORBERT


Norbert stelde zich, reeds bij het begin van zijn carrière", als doel in héél Vlaanderen op te treden. Bij de eerste optredens in Lumburg zong hij zelfs geheel gratis. Door voordrachten en DJ-avonden was hij er al bekend maar vooral als zanger werd Nornert erg populair in de Kempen en in Limburg. Zelfs Marc Dex nodigde hem uit op zijn fanbal. Hét dagblad van alle Limburgers : "Het belang van Limburg" stuurde dan ook een van zijn gespecialiseerde reporters naar Brugge voor een interview.

NORBERT
nog frontpagina nieuws


"Kan't" was een erg links en progressief maandblad dat in de jaren tachtig in Brugge verscheen. De redacteur van het blad had zich nog laatdunkend uitgelaten over Norbert en Radio VBRO in in een artikel in "HUMO". Blijkbaar was hij van mening veranderd. In het blad verscheen de biografie  van Norbert verspreid over twee nummers en in het totaal meer dan acht pagina's lang...

NORBERT
in "Joepie"


Het populairste muziekblad in Vlaanderen publiceerde, in 1975 een groot artikel van 2 bladzijden over Norbert en "Feestzaal Norbert Hey Clup". Dit was toch de bedoeling, maar het werd een overzicht van de carrière en de toekomst van Norbert. Guido Van Lieferinghe en Norbert kenden elkaar al een aantal jaren zo stond Norbert mee aan de wieg vaz "Joepie". Guido verzorgde vroeger showpagina's in "Het Laatste Nieuws". Nog later zou hij "Dag Allemaal" op de markt brengen. "Joepie" richtte ook diverse evenementen in de feestzaal van Norbert.

NORBERT 13 jaar later !

Lees een artikel in het populaire weekblad "Story"  :  dertien jaar na de eerste release van "Liedje voor Mary Ann". het zou de vijfde en laatste re-lease zijn van het liedje op 45t single. De B-kant "Dank u wel, lieve meid" werd speciaal voor deze uitgave op- genomen in een wereldbekende Duitse studio waar ook de opnames gebeurden van James Last en ande- re topvedetten. Muzikanten van Last begeleidden Norbert bij dit nummer.

NORBERT
in "Dag Allemaal"


Het populairste weekblad in Vlaanderen publiceerde, in 1988 een tiental weken, elke week telkens 2 pagina's met een uitgebreid interview met de Vlaamse topvedetten vanaf 1965 tot 1985. Feitelijk was de zangcarrière van Norbert slechts van 1965 tot er in 1971 toen er een eind aan kwam door ziekte. Het is veelzeggend dat hij in 1988 nog steeds tot de populairste vedetten werd gerekend.

Artikel in het
PVV Jongerenblad


De Liberale PVV (nu VLD) en zeker de jongeren steunden ons vanaf het begin met het oprichten van de Brugse Televisie. Uiteindelijk werd het noppes : de grote krantengropen maakten zich meester van het initiatief...

NORBERT 20 jaar later !

Het is inderdaad al 20 jaar geleden dat Norbert besloot om niet langer in de schijnwerpers te staan en zich terug te trekken achter de schermen van de showbizz.
Tot onze verbazing stond, na al die tijd, een artikel van liefst een hele pagina groot in een gratis krant van "Roularta" die in onderduikende bus- sen werd verspreid.

NORBERT 30 jaar later !

In 2011 was het 30 jaar gelden dat Radio VBRO voor het eerst in de ether kwam. In juni 1981 om precies te zijn. "Het Laatste Nieuw", de populairste Belgische krant, publiceerde er bijna een hele pagina over met foto's van vroeger en nu, en een interview met Norbert  en Frederik Thomas.

NORBERT
in SHOT !


Al een eeuw het toonaangevende weekblad in Brugge bestond 100 jaar. Naast heel wat aandacht aan de geschiedenis van het blad werd 50 weken een pagina voorbehouden aan een inwoner van de stad die een op zijn gebied toonaangevend was geweest voor de stad.

NORBERT in 100 jaar Brugsch Handelsblad !

Al een eeuw het toonaangevende weekblad in Brugge bestond 100 jaar. Naast heel wat aandacht aan de geschiedenis van het blad werd 50 weken een pagina voorbehouden aan een inwoner van de stad die een op zijn gebied toonaangevend was geweest voor de stad.

NORBERT 40 jaar later !

Zaterdag 24 augustus 2014 verscheen in "Het Laatste Nieuws" een pagina groot artikel over 40 jaar Feestzaal Norbert Hey Club (later Hey Center). Weinigen kunnen zeggen dat hun verwezenlijkingen na bijna een halve eeuw nog de belangstelling wekken van jonge journalisten als Bart Huysentruyt op wiens intiatief dit interview plaats vond. Dat er hier en daar wat onjuistheden in het artikel geslopen zijn, is best begrijpelijk : Bart was niet eens geboren toen de Norbert Hey Club zijn deuren opende...

HET DRAMA
samengevat in 2 persartikels :
OP HET TOPPUNT VAN ZIJN CARRIÈRE
MOET NORBERT DE SHOWWERELD VOOR MAANDEN VAARWEL ZEGGEN

Wordt NORBERT
eens de grootste ?


Kort voor Norbert door ziekte zijn carrière moest onderbreken publiceerde het muziekblad "Music Fan" een pagina groot artikel met als titel "Wordt Norbert eens de grootste". Helemaal doorgebroken was hij op weg naar de absolute top van Vlaanderen. Lees er alles over en :

NORBERT
een droevig vaarwel...


Het was groot nieuws ; de populairste kranten brachten het bericht. In dagblad "Het Volk" verscheen het zelfs op pagina 2 (TWEEDE pagina !). Er was niets mis met de stembanden van Norbert. Hij had een (gelukkig een vroeg ontdekte) vorm van TBC. En daar werd in die tijd NIET over gesproken. Het werd zelfs geheim gehouden voor zijn eigen showgroep. Nood gedwongen heeft Norbert nog enkele maanden opgetreden alvorens naar Spanje op herstelvakantie te vertrekken. Zijn Hey-groep kon hij zo maar niet van de ene dag op andere ontslaan. In de pers werd het allemaal veel rooskleuriger voorgesteld. Lees er alles over in het persartikel en :