Op tablet deze pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
NAAR HET MUZIEK MENU VAN HET NORBERT FOTOALBUM :
 

Geen flash player!

Er is geen flash player geďnstalleerd. Klik hier en ga naar de Macromedia download page.

Of luister via de HTML5 player onder de platenhoezen !

KLIK OP DE TITEL VAN HET NUMMER DAT JE WIL BELUISTEREN. AUTOMATISCH WORDEN HIERNA DE ANDERE NUMMERS AFGESPEELD. OP STOP KLIKKEN EN EEN ANDER NUMMER KIEZEN KAN NATUURLIJK OOK
ONDERSTEUNT JE BROWSER GEEN FLASH : HIERONDER ONDER ELKE SONG IS EEN HTML5 VERSIE TE VINDEN ;

1. DE SNOB

Dit is het allereerste nummer waarvoor Norbert de tekst en de muziek schreef. Op een dag reed hij met zijn brommer naar de bossen van Tillighem in Brugge-Sint-Michiels. Hij zocht een rustig plaatsje waar hij niet gezien of gehoord kon worden, en ging aan de slag met zijn gitaar. Hij had een tekst geschreven over snobs (parvenus, bloussons noires, nozems en andere ijdeltuiten) waaraan hij zich grondig ergerde.
Het werd pas jaren later op zijn 1e LP opgenomen begeleid door een versterkte big-band en bijhorend arrangement van André Jean.
Het werd ook door anderen, onder meer door Jan De Vuyst, op plaat gezet.

2. MEISJE UIT SPANJE
Originele opname was van Norbert (die ook tekst en muziek schreef) op Hey Records (met als B-kant "Bangkok")

3. MEISJE UIT SPANJE
gezongen door MELISSA op Youth Sound Records. Arrangement, gitaar samples en productie : Norbert.

4. PRELUDE (Prélude to old age)

Prachtig nummer geschreven door Marty Wilde. Norbert en Marc Swido schreven er een beklijvende Nederlandse tekst voor. Het grandioze arrangement is van de Nederlandse top dirigent en arrangeur Harry van Hooff. De muziek werd opgenomen in de Philips studio in Hilversum en later in de HiFi Studio in Brugge ingezongen door Norbert.

5. SPROOKJE

Marc Swido (schuilnaam voor Marcel Leemans) was de tekstdichter van "Liedje voor Mary-Ann. Hij was zo tevreden over de bewerking van, en de uitvoering door Norbert dat hij hem heel wat andere liedjesteksten bezorgde. Leemans had toen net de poëzieprijs van Brabant gewonnen en werd wel degelijk ernstig genomen in de wereld van "het betere lied". De muziek van Norbert, het bijna klassieke dansje van de Hey Meisjes en het originele lichteffect waarbij de volgspot in de brug (middlepart) van het lied plots naar omhoog schoot en wegdreef als het ballonnetje in het liedje, maakten er een populair shownummer van.

6. LIEVER LIEF

"De wiegende weiden, ze wiegen niet mee" en "de steden en torens verloren hun zwier"...dat zong Norbert in een nummer dat hij helemaal bracht in de "power flower" sfeer. Het was de poëtische vaststelling dat alles veranderde in de "sixties", en dat echte liefde toch ver af was. Het nummer werd door de alle presentatoren (-trices) van BRT 2 verkozen tot "liedje van de week". Iets wat zelden of nooit gebeurde met een B-kant. De opname gebeurde in de Phlips studio's in Hilversum, het arran- gement was van de Nederlandse top-arrangeur en orkestleider Harry van Hooff en de vrouwelijke zang was  van zijn vrouwtje Trea Dobbss.

7. ALLEE CERKEL

Het was de tijd van de "progressieve spelling" dus Cerkel i.p.v. het tegenwoordig weer gebruikelijke "Cercle". Omdat Norbert het alom gebruikelijke supporterslied van toen ("Allez les mauves - rouges -blauwe  - groene- enz.) kots beu was, stelde hij supportersvereniging D'Echte voor eindelijk een echt supporterslied te maken. En Norbert trok naar Sylvain Tack en wist die enthousiast te maken. Hijschreef tekst en refrein. Helemeaal in de stijl van gebruikelijke aanmoedigingen van de supporters. Eddy Govert zorgde voor arrangement en muziek voor de strofes. Alles werd met groot orkest opgenomen in de Start Studio.

SURF EENS TERUG NAAR DEZE PAGINA :
REGELMATIG WORDEN ER NIEUWE SONGS AAN DEZE LIJST TOEGEVOEGD !

VEEL VAN BOVENSTAANDE SONGS   
KAN JE TOTAAL GRATIS DOWNLOADEN :

 
copyright © euromediArts  |  alle rechten voorbehouden  | 
Qgedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
norbert web  |  design en grafiek : roger vanneste  |  redactie : jan dooms
vlug surfen via de sitemap van de tekstpagina's  :   of de sitemap van het fotoalbum  :  
volg norbert op facebook (als Norbert VS)  :   nieuw op het norbert web  :  

 

Norbert Composities