Geen flash player!

Er is geen flash player geÔnstaller. Klik hier en ga naar de Macromedia download page.

KLIK OP DE TITEL VAN HET NUMMER DAT JE WIL BELUISTEREN. AUTOMATISCH WORDEN HIERNA DE ANDERE NUMMERS AFGESPEELD. OP STOP KLIKKEN EN EEN ANDER NUMMER KIEZEN KAN NATUURLIJK OOK

1. DE SNOB

Dit is het allereerste nummer waarvoor Norbert de tekst en muziek schreef.

MEISJE UIT SPANJE
Originele opname was van Norbert (die ook tekst en muziek schreef) op Hey Records (met als B-kant "Bangkok")

2. MEISJE UIT SPANJE
gezongen door MELISSA op Youth Sound Records. Arrangement en productie : Norbert.

3. PRELUDE (Prťlude to old age)

Prachtig nummer geschreven door Marty Wilde. Norbert en Marc Swido schreven er een beklijvende Nederlandse tekst voor. Het grandioze arrangement is van de Nederlandse top dirigent en arrangeur Harry van Hooff. De muziek werd opgenomen in de Philips studio in Hilversum en later in de HiFi Studio in Brugge ingezongen door Norbert.

4. SPROOKJE

Marc Swido (schuilnaam voor Marcel Leemans) was de tekstdichter van "Liedje voor Mary-Ann. Hij was zo tevreden over de bewerking van, en de uitvoering door Norbert dat hij hem heel wat andere liedjesteksten bezorgde. Leemans had toen net de poŽzieprijs van Brabant gewonnen en werd wel degelijk ernstig genomen in de wereld van "het betere lied". De muziek van Norbert, het bijna klassieke dansje van de Hey Meisjes en het originele lichteffect waarbij de volgspot in de brug (middlepart) van het lied plots naar omhoog schoot en wegdreef als het ballonnetje in het liedje, maakten er een populair shownummer van.

5. LIEVER LIEF

"De wiegende weiden, ze wiegen niet mee" en "de steden en torens verloren hun zwier"...dat zong Norbert in een nummer dat hij helemaal bracht in de "power flower" sfeer. Het was de poŽtische vaststelling dat alles veranderde in de "sixties", en dat echte liefde toch ver af was. Het nummer werd door de alle presentatoren (-trices) van BRT 2 verkozen tot "liedje van de week". Iets wat zelden of nooit gebeurde met een B-kant. De opname gebeurde in de Phlips studio's in Hilversum, het arran- gement was van de Nederlandse top-arrangeur en orkestleider Harry van Hooff en de vrouwelijke zang was  van zijn vrouwtje Trea Dobbss.

6. CAROLIENTJE WIL NAAR PARIJS

Een fragment van een video productie speelde zich af in Parijs. Norbert schreef er de soundtrack voor en speciaal voor dit fragment zocht hij naar een een brokje muziek dat de sfeer van Parijs zou weergeven. Met in gedachten de bioscoopfilms "Tango in Paris" en "Gigi" met de onvergetelijke Audrey Hepburn en Maurice Chevalier. Alle ingrediŽnten zijn er : het romantische Saint Germains-des-Prťs sfeertje, de tango de Paris en natuurlijk de accordeon. Toen Norbert hoorde dat Parijs de favoriete droomstad van Carolien (redactrice bij het Show Web) was, nam hij dit muziekstukje uit de soundtrack en gaf een passende titel...

7. A FRIEND IN FLORIDA

Marc De Vlieger van de redactie van het euromediArts Show Web houdt vanuit Florida US, waar hij al meer dan 30 jaar woont en werkt, de In- ternationale en Vlaamse showbizz in de gaten. Ooit was Marc lid van het familieorkest "The Nordas" en speelde met zijn gitaar de pannen van het dak. Ook voor een Beatles song draaide hij de hand niet om. Hij is bevriend met een lijstje internationale vedetten om U tegen te zeg- gen. Ook nu haalt hij bij gelegenheid zijn gitaar boven om een feestje op te fleuren. Norbert componeerde dit simpele gitaardeuntje helemaal gesampeld. Een polsbreuk maakte namelijk de "real thing" onmogelijk.

 

7. LIEDJE VOOR LEEN EN JEAN

Ook Jean Brits is sinds 2011 redacteur bij het euromediArts Show Web. Hij kwam beslagen op het ijs want hij vroeger, naast DJ, ook redacteur en hoofdredacteur van diverse muziekbladen. Vooral over de Vlaamse showbizz in de jaren zeventig moet je ham niets meer leren. Al woont hij in Wilrijk (Antwerpen, BelgiŽ) toch is hij vele weekends per jaar samen met zijn caravan te vinden aan zee. En altijd vergezeld van zijn vrouwtje Leen. Die twee zijn onafscheidelijk. Een grote uitzondering in deze tijden waar men van de een naar de ander vlindert. Dit simpele liedje schreef Norbert speciaal voor Jean en Leen.

7. B4 TRYOUT

Norbert hoorde op de Nerlandse TV Cor Steyn die op zijn groot Ham-mondorgel Tom Manders begeleidden. En hij wist meteen dat hij die sound in zijn arrangementen wilde gebruiken. Toen de "portable" Ham- mond (de wereldberoemde B4) op de markt kwam was Norbert, na Adamo, de eerste in de Benelux die zo'n orgel voor zijn orkest aan- kocht. Kompleet met de al even wereldberoemde Lesley versterker en die "zwevende" sound. Enkele jaren geleden kwam een computer sam- pler versie uit van de B4. In dit nummer bewijst Norbert dat dit pro- gramma wel erg goed de sound van de Hammond benadert.

SURF EENS TERUG NAAR DEZE PAGINA :
REGELMATIG WORDEN ER NIEUWE SONGS AAN DEZE LIJST TOEGEVOEGD !

VEEL VAN BOVENSTAANDE SONGS   
KAN JE TOTAAL GRATIS DOWNLOADEN :