Op tablet deze pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
(TERUG) NAAR HET AUDIO MENU VAN HET NORBERT WEB :
 
 
 
 

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

KLIK OP DE TITEL VAN HET NUMMER DAT JE WIL BELUISTEREN. AUTOMATISCH WORDEN HIERNA DE ANDERE NUMMERS AFGESPEELD. OP STOP KLIKKEN EN EEN ANDER NUMMER KIEZEN KAN NATUURLIJK OOK

In de Topcollectie op Radio 2 (VRT)

De VRT zender Radio 2 is sinds jaar en dag veruit de populairste radioomroep in Nederlandstalig België (Vlaanderen). En het namiddag programma "De Topcollectie", gepresenteerd door Peter Verhulst of Lars De Groote, is o.m. een van de topprogramma's. Het is een aaneenschakeling van de populairste liedjes en melodietjes van de voorbije decenia. Afgewisseld met praatjes met luisteraars en interviews met de vertolkers van de gedraaide songs.

In De Pré Historie
op Radio 2 (VRT) in 2013


Het is momenteel het langstlopende radioprogramma in Vlaanderen met dezelfde presentator : Guy Depré. Het radioprogramma loopt sinds 1984 op Radio 2 (VRT). Er wordt teruggekeerd naar een maand of een jaar van de voorbije decennia, Guy Depré laat muziek, hits en gebeurtenissen uit die tijd opnieuw horen. Bij het programma "Best of '70" kon "Liedje voor Mary-Ann" niet ontbreken. De release was in 1969 maar het bleef op de hit-parades tot in 1970. Vandaar.

VTM TV Show "Het mooiste Moment"
met Luc Appermont en Marva


Fragment uit de VTM TV-Show "Het Mooiste Moment" met Marva. Omdat ze beiden geboren West-Vlamingen waren maar ook omdat Norbert goed bevriend was met Marva en (haar overleden) echtgenaat Walter nodigde Luc Appermont hem uit voor de show. Norbert had Marva aanbevolen om een radioprogramma te presenteren en toen hij ziek werd en optredens voor een hele tijd wel kon vergeten zijn heel wat van zijn muzikanten de begeleidingsgroep van Marva gaan vervoegen.

Fragmenten NorberTheatershow 1970

Bemerkingen bij het geluidsfragment : de theatershow van 1970 in Stadsschouwburg Kortrijk werd intergraal uitgezonden door VRT 2. Dit gebeurde met... 5 microfoons en een mengpaneeltje met grote draaiknoppen. Door de vakkennis van de VRT-technici was het resultaat toch behoorlijk. Norbert fan Johan Maertens maakte destijds een opname van de uitzending op cassette. Alleen nieuwe liedjes nam hij volledig op om... band te sparen. Vóór de presentatie van Popol hoor je Norberts orkest enkele nummers vertolken : de zgn. zaalopwarming.

Fragment uit een
Mi Amigo radioprogramma 1974


Op de foto Norbert aan het werk in 1974 in zijn studio in het Caroline House in den Haag. Op één tape werd telkens één uur programma opgenomen. Voor de dagelijkse "Norbert Show" plus "Norbert Zaterdagse Showtrein" en de "Nederlandse Top 10" samen dus wekelijks 17 tapes. Deze audiobanden werden met een tender (klein schip, een vissersship of zo) aan boord van het zendschip "Mi Amigo" gebracht. Samen met de bevoorrading voor het zendschip en generatoren en aflossing van DJ's en/of bemanningsleden.

Bert Bennett en de Hey Club commercials op Radio Mi Amigo

Toen Norberts Hey Club (later Hey Center) opende was Radio Mi Amigo nog in de ether en goed te ontvangen in Vlaanderen. Sylvain Tack gaf natuurlijk de toestemming om een commecial (vakterm voor publicitaire radiospot) gratis op antenne te brengen. Het waren zijn radio collega's die de commercial te producen en diverse malen per dag uit te zenden! Er waren drie verschillende versies van en die werden allen met enthousiasme ingesproken door Bert Bennett (Bert Wijfjes).

Will van der Steen (Willem Steentjes) verzorgde de technische productie. hij was dan ook de Mi Amigo specialist ter zake. Let er op dat het BEGIN van alle commercails net dezelfde tekst hebben. Alle specialisten weten dat herhaling belangrijk bij is publicitaire boodschappen. Het tweede deel is echter verschillend. Will van der Steen stak Norbert een handje toestak bij het opstarten van de zaak. Hij hield niet alleen de geluidsinstallatie in het oog maar was ook de geluidstechnicus van de eerste grote Norbert Shows in de Hey Club.

 

Het HEY CLUB LIED en Bert
Bennett bij zijn optreden in de Hey Club


Toen het draaien van de commercial te gevaarlijk werd (reclame op de radio was in België nog verboden) kwam Sylvain Tack op het idee dan maar een single op te nemen. Het Hey Club lied is een aanpassing van "M'n radio" een Norbert compositie. Die was al eens eerder door een andere zanger opgenomen zodat er een populaire muziekband van bestond. Norbert is die vlug gaan inzingen in de Start studio's. Op de foto : Norbert en zijn gitaar die bespeeld wordt door Bert Benett die voor zijn DJoptreden een poging deed om het liedje te zingen...

Norbert Radio Mi Amigo jingles
ook te horen in de Hey Club


Bij de VRT introduceerde Norbert de "jingles" (op band opgenomen en bediend door een extra technicus die dat gratis voor hem deed). Bij Radio Caroline / Mi Amigo kon hij eindelijk échte jinglemachines gebruiken. Tientallen jingles werden door radiofans voor hem geproduceerd : in Engelse studio's en zelfs in de NOS studio's in Hilversum... Toen Norbert de "Two Dollars" discotheek ombouwde tot de Hey Club was er eerst geen tijd voor nieuwe jingles. Maar de naamjingles van Radio Mi Amigo kwamen uitstekend van pas.

Brugse Top 40 : vam het
Hey Center naar de Brugse Radio VBRO


Op de foto rechts : Norbert als DJ in de Hey Club. Links ven hem Guy Rebry, jarenland de ster-DJ, die later een succesvolle professionele carièrre als DJ zou uitbouwen. In krantenartikels gaf Guy onomwonden toe "alles van Norbert te Hebben geleerd". Een inovatie die Norbert bracht was de creatie van een eigen "Brugse Top 40". Op zichzelf niet zo uitzonderlijk, maar het onverwacht gebruik van het dialect in de jingles zorgde voor een ware hype. Toen Norbert die later ook introduceerde bij Radio VBRO was het hek helemaal van de dam..

Norbert met zijn
Hey Meisjes backgroundkoortje


Dit is een absoluut uniek muzikaal fragmentje : Norbert zingt met zijn Hey Meisjes als backgroundkoortje. Norberts Showgroep bracht als finale van een optreden in het Hey Center een medley van "Up With People" songs en later ook eigen songs in hetzelfde genre. Een van de door Norbert gecomponeerde liedjes werd op vraag van "Eigentijdse Jeugd" ingezongen in de Hi-Fi studio in de Steenstraat in Brugge.De originele veel populairder klinkende tekst werd vervangen door een tekst van Paul Van Praet (Eigentijdse Jeugd)..

Introductie dans van de Norbert Show
met de Hey Meisjes en Showgroep


Het openingssnummer numer van de show in het Hey Center was TSOP (The Sound Of Philadelphia) een single van MFSB. Het nummer is grotendeels instrumentaal, alleen aan het begin en aan het slot zijn de zangstemmen te horen van The Three Degrees. TSOP is geschreven in de stijl van de Philly Soul, de meer dansbare vorm van soul die leidde tot het ontstaan van disco. MFSB (Mother Father Sister Brother) was een groep van meer dan dertig studiomuzikanten die in de Sigma Sound Studios in Philadelphia tientallen disco vedetten begeleidden..

SURF EENS TERUG NAAR DEZE PAGINA :
REGELMATIG WORDEN ER NIEUWE AUDIOFRAGMENTEN TOEGEVOEGD !

VEEL NORBERT SONGS   
KAN JE TOTAAL GRATIS DOWNLOADEN :

SURF TERUG   
NAAR HET NIEUWE NORBERT WEB AUDIO MENU :