Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
Surf naar het fotoalbum over de NorberTheatershow :
de NorberTheatershow  
ontwerp en productie  
de Norbert Show en Norbert DanShow  
de Top Ten Music Hall
het Heizelnachtfeest
de producties voor derden
TV Shows

NAAR HET THEATER...
Wanneer de agenda het toeliet trok de Norbert Show ook naar Nederland. En die optredens waren bijna altijd in theaters of gelijkaardige zalen. Wat in Nederland kan, moest ook in Vlaanderen kunnen, dacht Norbert. En hij ontwierp een theater versie van de show. Van bij het begin hierin gesteund door de directie van zijn platenlabel : PHILIPS. Norbert was de eerste populaire Vlaamse vedette die het aandurfde om in theaters op te treden ! Op de foto onder : de finale van de theatershow. De Hey Maisjes stellen Norbert voor die het finalelied "Dank u wel" zingt.

VOOR EEN GROTERE AFBEELDING VAN DE AFFICHE EN FOLDER :

Om de  theatershow de nodige publiciteit te geven werd een speciale folder ontworpen en gedrukt. Deze werd uitgedeeld op alle optredens van Norbert. Helemaal boven rechts, de frontpagina, en hierboven de binnenpagina's van de folder. Er werd telkens een gastvedette voorzien en bij een positieve test was bijvoorbeeld vriend Will Tura onmiddellijk bereid om die rol om zich te nemen.

Norma Hendy in de NorberTheatershow
Als actrice was Norma Hendy succesvol op TV en in het theater. Als zangeres is ze, net als bijvoorbeeld Ann Christy en Liliane Saint Pierre, altijd ondergewaardeerd gebleven. Daarom vroeg Norbert haar om op te treden in zijn theatershow waar ze samen o.m. de "Pastorale" zongen. Wat toen nog lang niet op het repertoire van Nicole en Hugo stond...
In het voorprogramma van de "NoberTheatershow" zong Norma solo. Tijdens het zingen van hr versie van "Dan moet je mijn zuster zien" liet ze plotseling haar lang kleed afglijden en vervolgde het optreden in een mini-mini rokje ! Een kleine striptease die door het publiek erg werd gesmaakt en die klapten ook lustig mee met haar enige grote hit "Een knalrode gummiboot"

De allereerste NorberTheatershow ging door in de Kortrijkse stadsschouwburg. Gekend om zijn moeilijk en conservatief publiek, dat zeker niet makkelijke warm liep voor een "Vlaamse" zanger. Toch zette Norbert koppig door omdat hij wist : als het daar lukt, lukt het overal. Er werden relatief en voor die tijd matige prijzen gevraagd, van 60 tot 100 BF  (zie ticket links boven.) En het werd een succes. Diezelfde avond werd de show al geboekt voor het bioscooptheater "Rex" te Mol in de Kempen (boven rechts).

De NorberTheatershow in Kortrijk werd opgenomen door BRT 2 (het huidige Radio 2) en de zondag middag integraal uitgezonden. Een welgekomen publiciteit een cadeau van de zender waar Norbert op dat ogenblik trouwens de succesvolle DJ van het maandag- middagprogramma was. Net voor de show kwam een felicitatietelegram toe in de schouwburg : "Veel succes met uw nieuwe show", getekend Will Tura (zie boven links). Bij de volgende voorstellingen kwam o.m. kleinkunstenaar wijlen Gerard Vermeersch het team versterken. Boven rechts leest Gerard nog meer felicitaties voor t.g.v. de voorstelling van de show in de Lakenhallen van Ieper. Een andere gastvedette was o.m. een toen erg succesvolle Marc Dex.

  VORIGE PAGINA NAAR BOVEN VOLGENDE PAGINA
redactie, webdesign en grafiek : Jan Dooms en Joris Verhaeghe | origineel 1993 : Roger Vanneste
euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : of naar de fotoalbum sitemap  :  
volg norbert op facebook (Norbert VS)  :    wat is nieuw in het Norbert Web  :