Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
Surf naar het fotoalbum menu van de Norbert Shows :
de 5 pagina's over de Top Ten Music Hall
ontwerp en productie
de Norbert Show en Norbert DanShow
het Heizelnachtfeest
de producties voor derden
TV Shows
3 PAGINA'S TOP TEN MUSIC HALL : klik hier onder voor de andere pagina's
1e productie 2e productie 3e productie
De 1e productie : "DANSENDE HIT PARADE"
 

De eerste de Top Ten Music Hall was een een- malige productie  en stond feitelijk helemaal in het teken van de hitparade. Will Tura die net de grootste hit uit zijn leven had gescoord paste wonderwel in dit plaatje. De voorstelling vond, voor een uitverkochte zaal, plaats in detoen- malige Volksschouwburg te Brugge (België)

 

DE 1e PRODUCTIE :
"DANSENDE HIT PARADE"

De eerste de Top Ten Music Hall was een eenmalige productie  en stond feitelijk helemaal in het teken van de hit- parade. Will Tura die met "Eenzaam zonder jou" net de grootste hit uit zijn leven had gescoord paste wonderwel in dit plaatje.

AMAPOLA DANST...
Op de eerste Tura langspeler stond een potpourri van liedjes die Will tijdens zijn optreden bracht met de "Blauwe Kimono" en vooral het Spaans getinte "Amapola" . Het showballet danste al deze nummers vrolijk mee op muziek van het Tura Sextet en zang van Will zelf. Zie maar naar de foto boven rechts !
DE ZWOELE ZORBA...
Via de film "Zorba de Griek" had West Europa Griekenland ontdekt. Net als Turkije nu werden de Griekse eilanden algauw een favoriete vakantiebestemming. De "Zorba" het muzikale thema en bijhorende dans uit de film werd een wereldhit. Niet in het minst door de zwoele vertolking van Anthony Quin. In "Dansen-de Hitparade" brachten de hey meisjes een spetterende uitvoering op de muziek van Norbert's orkest de Hey Toppers (zie foto onder).
KLIK HIER  en bekijk wat er voor de opvoering achter de schermen gebeurde...
 
 
DE VEDETTE VAN DE SHOW...
De foto links (grotere versie op de Hey Meisjes pagina's : KLIK HIER ) maakt het duidelijk dat Tura de vedette van de show was. Naast alle populaire liedjes uit de hit-parade zorgde regisseur Norbert er voor dat de balletgroep (die toen nog "Modern Dance 20" werd genoemd) ook live en met het orkest een tiental nummers van Will choreogra- fisch uitbeeldde. Een van de succesnummers was toen zijn "Amapo- la" potpourri  (zie helemaal boven rechts).

HOPELOOS
Will Tura staat er als vedette van de show maar beduusd bij (zie foto links). Hij stond  al aan de top  en  was  het

dus al gewoon veel op te treden. Maar een échte show 'backstage' meemaken dat is wat anders : medewerkers zeulen met decors, iedereen wordt gekapt, geschminkt, kostuums worden klaar gelegd, licht- en sound-checks zetten alles op stelten, muzikanten stemmen hun instrument en de toneelmeester heeft de handen vol. Op de foto rechts repeteert Will met enkele muzikanten van zijn sextet. In een hoekje van het toneel om niemand te storen.

Achter het Parfisa orgeltje Leo Caerts en uiterst links Roberto, zanger van het sextet. In de achtergrond graficus-acteur Elie Verduyn.

  VORIGE PAGINA NAAR BOVEN        2e PRODUCTIE
redactie, webdesign en grafiek : Jan Dooms en Joris Verhaeghe | origineel 1993 : Roger Vanneste
© euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : of naar de fotoalbum sitemap  :  
volg norbert op facebook (Norbert VS)  :    wat is nieuw in het Norbert Web  :