Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
Surf naar het fotoalbum ontstaan van de Norbert Shows :
de muzikanten  
de orkesten en bands  
( in voorbereiding )  de muziek  
 
DIT IS EEN TITANEN WERK...

Het leek een fluitje van een cent : we kregen al heel wat foto's en tekst in onze mailbox over de muzikanten die in de band van Norbert speel-den. Tot we er aan begonnen...Alle hulp is welkom en over de muzikan-ten met een (*) achter de naam komen nog uitgebreid terug.

ANDRE JEAN   >>
Componist, arrengeur en orkestleider. Zijn basisinstrument is de saxofoon, maar bespeelt ook het klavier en diverse an-dere instrumenten. Hij was de eerste orkestleider van een Norbert band.
<<  WILLY VERDIEVEL
Klassiek geschoold trombonist met voorliefde voor jazz. Werd later lid van o.m. het orkest van de Opera van Gent.
EDDY VAN MOUFFAERT  >>
Componist, arrengeur en orkestleider. Virtuoos accordeo-nist, de jongste kampioen van België ooit op dit instrument. In het orkest van Norbert speelde hij op Hohner orgel. ook  gekend als Eddy Govert, Le Grand Julot, enz.
<<  JEAN HILLEBRANDT
Componist, arrengeur en orkestleider. Begon als accordeo-nist maar schakelde later over op orgel. Maakte carrière in het buitenland en woont nu in München (Bayern, Duitsland).
FRANS MAES   >>
Jazz musicus in hart en nieren. Bespeelde alle saxen, klari-net, fluit, accordeon en enkele zelfgemaakte blaasinstru-menten.
<<  JAMES
Zoon van een (zwarte) GI uit de USA en een (blanke) Vlaam-se moeder. Studeerde klavier en orgel aan het Conserva-torium van Gent. Had de "soul" in het bloed en speelde de Hammond helemaal in de stijl van Booker T.  Koos later toch voor een carrière als klassiek pianist.
RIK (†)   >>
Een soul trompettist en 'highblower' die in onze contreien zijn gelijke niet had. Met zijn goed humeur was hij door iedereen graag gezien. Verongelukte op zeer jonge leeftijd in een auto-ongeval.
<<  ...
Buiten een foto en het feit dat hij, voor hij bij Norbert aan de slag ging, saxofonist was bij een soul-band hebben we over deze man nog niets kunnen uitvissen.
 
DRUMFENOMEEN ROMAIN (†)...
De eerste drummer van de Hey Toppers was een jongen boordevol talent. En een unieke showman die vele mei jes harten sneller liet  slaan : Romain Hillebrandt. Levend "on the wild site" en helaas op die wijze ook veel te jong gestorven. Net zoals zijn grote voorbeeld James Dean. Over zijn korte maar turbulente leven later meer.
  VORIGE PAGINA NAAR BOVEN IN VOORBEREIDING
redactie, webdesign en grafiek : Jan Dooms en Joris Verhaeghe | origineel 1993 : Roger Vanneste
© euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : of naar de fotoalbum sitemap  :  
volg norbert op facebook (Norbert VS)  :    wat is nieuw in het Norbert Web  :